Havuz medyasının baskın haberi de yalan çıktı

Ankara'daki patlamadan sonra 21 IŞİD'li canlı bombayı bulamayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri dün gece İstanbul'da skandal bir operasyona imza attı.

Havuz medyasının baskın haberi de yalan çıktı

1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Florya İş Adamları Derneği için alınan hukuksuz arama kararı yanlışlıkla 4 yıl önceki adrese yapıldı. Söz konusu adreste bulunan özel şirkette Türkiye-İzlanda milli maçı izleyen 19 işadamı gözaltına alındı.

Ayrıca şirkette bulunması normal olan para ve çeklere el konuldu. Gözaltına alınanlar ifadeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne  götürüldü. Terör polisleri  derneğin gerçek adresinde de arama yaptı. Fakat hiçbir suç unsuru bulamadı. Daha önce terör olayları yaşanırken ve failleri bulunamazken terör polislerinin özel  okul ve kreşlere yaptığı operasyonlar tepki çekmişti. 

Ankara'da  97 kişinin öldüğü  246 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısında yaşanan güvenlik zafiyeti  tartışılmaya devam ederken, dün gece  İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri özel bir şirkete  operasyon yaptı. Bu sırada Türkiye-İzlanda maçını izleyen 19 işadamını gözaltına aldı. Ancak Florya İş Adamları Derneği için  alınan arama kararında skandal sayılabilecek bir yanlışa gidildi. Çünkü söz konusu adreste dernek değil özel bir şirket bulunuyordu. 

 Florya İş Adamları Derneği'nin (FİADER) konuya ilişkin yaptığı açıklamada arama yapılan yerin eski adresleri olduğu belirtildi. FİADER yetkililerinin yaptığı açıklamada aynı zamanda  yeni adreslerinde de arama yapıldığı  ancak hiçbir suç unsurunun tespit edilmediği belirtildi. Açıklamanın devamında,"Derneğimizin eski adresinde aynı gün ve saatte yapılan işlemlerle ilgili olarak derneğimizin resmi ya da gayri resmi hiçbir bağ ve irtibatı yoktur. Anılan adresten derneğimiz 21.12.2011 tarihinde taşınmıştır. Kamuoyunda ve bazı basın yayın organlarında ilgili adres ile derneğimizi irtibatlandırmaya yönelik haberler gerçeği yansıtmadığı gibi iş dünyasında saygın bir yeri olan derneğimizin itibarını zedelemektedir." ifadeleri kullanıldı. 

Olayı havuz medyası ise  çarpıttı. Havuz medyası içerisinde yer alan Sabah gazetesi işadamlarının himmet toplantısı yaptığını o sırada da Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sohbetini dinlediklerini iddia etti. Ancak gerçek öyle değildi. Şirkete Türkiye ile İzlanda arasındaki maçı izlemeye giden 19 işadamını  İstanbul TEM polisi gözaltına aldı. 1. Sulh Ceza Hakimliği  tarafından alınan arama kararında polis ekipleri özel şirketin kasasında bulunan bir miktar paraya ve çeklere el koydu.  Gözaltına alınan kişiler ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan 19 kişinin İstanbul TEM Şubede ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Ayrıca son aylarda Türkiye genelinde okul ve dershane yanı sıra 0-6 yaş çocukların bulunduğu kreşlerede  TEM polisi  baskın düzenlemişti. Özel bir okula baskın yapan polis ‘Botanik deneyi için bulundurduğumuz kuş gübresini' uyuşturucu diye tatması ise sosyal medyada alay konusu olmuştu. Güvenlik sorunu hat safhaya ulaştığı, her gün şehit haberlerinin geldiği bir dönemde, özellikle TEM polisinin  okul ve kreşlere baskın düzenlemesi toplumun her kesimince tepki toplamıştı.

<< Önceki Haber Havuz medyasının baskın haberi de yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER