Haydar Baş Türkiye Caferilerini ziyaret etti

Haydar Baş Türkiye Caferilerini ziyaret etti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ile bir araya geldi.

İstanbul Halkalı'da gerçekleşen görüşmede BTP lideri İslam dünyasında çıkarılmak istenen mezhep çatışmasına dikkat çekti. Alevi - Sünni çatışmasını tarihe dayayarak günümüze kadar getirdiklerini belirten Baş, "Bu alelade bir problem değil. Adam kalkıyor bu ülkede 60 bin tane kilise açıyor. Bunlara ruhsat veriyor, 'ayin yapabilirsiniz' diyor. Müslüman kardeşimin cemevine ise 'hukuki değilsin' diyor. Sorulduğunda 'bunlar İslami değil' diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız İmam Hatip mezunu, bunu bilmemesi mümkün değil. Malumunuz Mescid-i Nebi'nin avlusunda Ashab-ı Suffa'nın yeri vardı. Mescid ile Ashab-ı Suffa birdir. Orada yemek yerler, sohbet ederler, namazlarını kılarlar, ilahilerini, Kur'an'ını okurlar. Bugün bizim cemevlerinin statüsü de bu. Vatandaş gidiyor burada Kur'an okuyor, namazını kılıyor, sohbetini ediyor, yemeğini yiyor. Bununla onun arasında hiç bir fark yok. Kalkıyorlar 'bu dini değildir' diyorlar ve hukuktan mahrum ediyorlar. Şimdi nasip olursa ben bu kardeşlerimin sözcüsü olacağım. Ben bir Sünni alimiyim ama Sünni olduğum kadar da bir Alevi alimiyim." şeklinde konuştu.

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ise ziyaretlerinden dolayı Haydar Baş'a teşekkür etti. Özgündüz, "Ümmetin birliği, dirliği konusundaki gayretiniz takdire şayandır. Anti emperyalist, anti siyonist duruşunuz takdire şayandır. Allah yolunuzu açık etsin. İktidarınızı arzu ederiz, barajı aşmanızı ve güçlü bir şekilde Meclis'e girmenizi arzu ederiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Haydar Baş Türkiye Caferilerini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER