HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Kandil'e gitmedik


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kandil'de ateşkes görüşmesi yapıldığı haberleriyle ilgili, "Kandil'e gitmedik. Kandil'e gitmeyeceğimizi aslında ilk gün Süleymaniye'de gerçekleştirdiğimiz ilk heyet toplantısı sonrasında da ifade etmiştik." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 2 günlük ziyareti kapsamında Süleymaniye ve Erbil'de yetkililerle görüşmesinin ardından HDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Yüksekdağ, 'Kandil'e giderek ateşkes olasılığına yönelik görüşmeniz oldu mu?' sorusuna, "Kandil'e gitmedik. Kandil'e gitmeyeceğimizi aslında ilk gün Süleymaniye'de gerçekleştirdiğimiz ilk heyet toplantısı sonrasında da ifade etmiştik. O zaman da ifade etmiştik, Kandil'e gitme planımız yok. Aslına bakarsanız Kandil'e gitme koşulları da yok. Bugün Kandil dediğiniz yer sürekli bombardıman altında bir coğrafyadır. Siyasi muhataplık temelinde bir görüşme gerçekleştirmenin asgari güvenlik koşulları dahi yoktur." ifadelerini kullandı.

"KANDİL'E HEYETLERİN GİDİŞİ, GELİŞİ NİYE KESİLDİ"

Yapılan açıklamalara rağmen ısrarlı bir şekilde 'Kandil'e gittiniz mi' sorusunun yöneltildiğini hatırlatan Yüksekdağ, "Hatta herhangi bir doğrulamamız olmamasına rağmen 'Kandil'e gittiler' şeklinde bir buçuk günden bu yana haberler yapılıyor. Bunun nedenini de ben şu şekilde açıklıyorum; dil ağrıyan dişe gidermiş. Bütün kamuoyu, bütün siyasi mekanizmalar bugün şiddeti giderek artan savaşın çözümüne odaklanmış durumda. Bu savaşın taraflarından birisinin bu süreç içerisinde söyleyeceği bir söz, yapacağı bir açıklama çatışmasızlığın önünü açması bakımından belirleyici bir yerde duruyor. Beklenti buraya evrilmiş durumda." diye konuştu.

Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bütün kamuoyu şu sorunun cevabına odaklanmalıdır: 'Neden Kandil'le bir görüşme yapılamıyor? Bundan 3 ay önce HDP'nin heyeti Kandil'e gidip gelebilirken niye bugün Kandil'le bütün bağlar, temas, köprü kesilmiş durumda. Kandil'e heyetlerin gidişi, gelişi niye kesildi, bucakla kesilir gibi?' Siyasi iktidar savaşa karar verdi ve bütün köprüleri attı. Çözüm süreci ne zaman siyasi iktidar tarafından seçim ve iktidar sebebiyle buzdolabına kaldırıldı o günden bu yana taraflar arasındaki bütün iletişim de kesilmiş durumda."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Kandil'e gitmedik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER