HDP'li Dora: Demokratik siyasetten yanayız, eller tetikten çekilmeli

HDP'li Dora: Demokratik siyasetten yanayız, eller tetikten çekilmeli

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, demokratik siyasetten yana olduklarını dile getirerek, ellerin tetikten çekilmesi gerektiğini ifade etti. Güvenlik güçlerinin silah bırakmasını isteme gibi bir düşüncelerinin asla olamayacağını belirten Dora, güvenlik güçlerinin ülke savunmasını yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Erol Dora, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Süren çatışmalı süreçte iki tarafın da ellerini tetikten çekmesi gerektiğini ifade eden Dora, Kürt gençlerine de seslenerek kesinlikle sorunların silahla, şiddetle çözümlenmesini tasvip eden bir parti olmadıklarını kaydetti. Sorunların demokratik siyasetle çözülmesi gerektiğini belirten Dora, şu anda 80 milletvekili ile Meclis'e giren HDP'nin Türkiye açısından büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Diyalog ve müzakereden yana olduklarını anlatan Dora, geleceği sevgi ve barış üzerine inşa edebilecek bir çözümden yana olduklarını vurguladı.

PKK'nın eylemlerinin HDP'ye yönelik de olduğu konusundaki iddiaların sorulması üzerine Dora, "Tabiki onların ne düşündüğünü değerlendirecek durumda değiliz. Biz HDP olarak kendi politikamızdan sorumluyuz." karşılığını verdi. PKK'nın eylemlerinin HDP'ye zarar verip vermediğine ilişkin bir soruya da Dora, "Biz kesinlikle şiddeti tasvip etmiyoruz. 30 yıldır Türkiye'de düşük yoğunluklu bir savaş yaşandı. Başta Türkler ve Kürtler olmak üzere halklar arasındaki bir sokak çatışmasına, bir mahalle çatışmasına dönüşmedi. Bu da Türkiye halklarının ne kadar iç içe geçtiğinin, aynı kültürü paylaştıklarının, hani diyorlar ya bin yıldır Türkler ve Kürtler etle tırnak haline gelmişler, aslında buna gerçekten inanan insanlar, politikacılar, siyasi partiler bunun hakkını vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla biz şiddeti kesinlikle tasvip etmiyoruz." diye konuştu.

PKK'nın ne yapmaya çalıştığını onlara sormak gerektiğini belirten Dora, şiddetle kesinlikle sorunların çözülemeyeceğine inandıklarının altını çizdi. "Ölen bütün asker, polis, gerilla bizim için aynıdır." diyen Dora, evrensel düşünülmesi ve insana insan olarak bakılabilmesi halinde insanların ve gözyaşı arasında bir asla ayrım yapılamayacağını söyledi. 30 yılda 40 bine yakın insanın kaybedildiğini anlatan Dora, "Türkiye ne kazandı?" diye sordu.

"Biz ancak kendi vatandaşlarımız, özellikle Kürtlerle Ortadoğu'da bir entegre politikaya girilerek Türkiye'nin kazanabileceğini ve başa bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz." diyen Dora, Kürtlerin Türklerin düşmanı olmadığına dikkat çekti.

Perşembe günü Ankara'da yapılacak yürüyüş konusunda ise Dora, çatışmanın durması noktasında kim katkı sunuyorsa ona teşekkür ettiklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Dora: Demokratik siyasetten yanayız, eller tetikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER