HDP'li Sarıyıldız: Bodrumda mahsur kalan 30 kişiden 4'ü hayatını kaybetti


HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de yaralanan 30 kişinin Cudi Mahallesi'nde bulunan bir binanın bodrumunda mahsur kaldığını ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Yaralıların kaldığı bodrumun adresini hükümet yetkililerine bildirdiğini belirten Sarıyıldız, yaralıların bulunduğu 5 katlı binanın üst katlarına ateş edildiğini öne sürdü.

Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağı 43'üncü gününe girdi. Cudi Mahallesi'nde yaralanan 30 kişi bir binanın bodrum katında mahsur kaldığı iddia edildi. Yasağın başladığı günden bu yana Cizre'de bulunan Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, binada mahsur kalan 30 kişinin sivil olduğunu ve yaralı bir şekilde ambulans beklediklerini öne sürdü.

Konuyla ilgili konuşan Sarıyıldız, "Cudi Mahallesi'nde çoğu ağır 30 kişi bodrumda mahsur kaldı. Ambulans güvenli olmadığı gerekçesiyle gidemiyor. Dünden bu yana 4 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar teker teker ölüyorlar. Dolaylı yoldan valilikle görüştük. Bize, yaralıların beyaz bayrak sallayarak yola kadar gelmelerini ve ancak o zaman hastaneye kaldırılabileceğini söyledi. Ancak oradaki kişiler yaralı olduğu için ve binaya hala ateş edildiği için çıkmaları söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

'BİNANIN ADRESİNİ 2 GÜN ÖNCE YETKİLİLERE BİLDİRDİK'

Yaralıların kaldığı binanın adresini 2 gün önce yetkililere bildirdiğini aktaran Sarıyıldız, bu şekilde devam ederse çok sayıda kişinin de teker teker öleceğini bildirdi. Sarıyıldız, şöyle devam etti: "Bu insanların çoğuna AİHM tarafından tedbir kararı verildiğini ve bir an önce bu yaralılara müdahale edilmesi gerektiğini yetkililerle paylaştık. Hala uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız bakanlıklarla görüşme halindeler. Fakat henüz net bir sonuç almış değiliz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Sarıyıldız: Bodrumda mahsur kalan 30 kişiden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER