Hedefleri, Neymar'ın turnuvasında şampiyonluk

Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar'ın kendi adıyla düzenlenen futbol turnuvasına Samsun’dan katılan ve 18 ilden 1195 takımı geride bırakarak Türkiye şampiyonu olan 'Parker FC' takımı 9 Temmuz'da Brezilya' da düzenlenecek finallerde dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Hedefleri, Neymar'ın turnuvasında şampiyonluk

Barcelona’nın yıldız oyuncusu Neymar’ın "Neymar Jr’s Five" adı altında dünya genelinde gerçekleştirdiği sokak futbolunda Samsun’dan katılan 'Parker FC' takımın oyuncuları Okan Mırık (21), İlkan Demirbağ (18), Anıl Demirtaş (22), Yunus Emre Sağlam (21), Erhan Parlak (21) ve Ahmet Emin Hundur (19), Türkiye’de 18 ilde gerçekleşen elemelerde 1195 takımı geride bırakarak 40 ülkenin şampiyonun katılacağı Brezilya’daki dünya finallerine gitme hakkı elde etti.

Samsun'da çocukluk arkadaşı olduklarını ve küçük yaştan itibaren birlikte büyüyerek mahalle arasında futbol oynadıklarını ifade eden Parker FC kaptanı 21 yaşındaki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Yunus Emre Sağlam, "Daha önce de gerek Samsun’da gerekse başka şehirlerde düzenlenen birçok turnuvaya katıldık. Fakat bu çok farklı oldu. Sıra dışı sokak futbolu turnuvası olan ‘Neymar Jr’s Five’ın Türkiye finalinde zaman zaman sakat oynadık ama birbirimize olan inancımızla kazanmayı başardık. Finalde Kayseri ekibi African United’ı penaltılarla mağlup ederek ülkemizi Brezilya’da temsil etme hakkı kazandık. Hedefimiz dünya şampiyonu olup Neymar'ın misafiri olarak Camp Nou stadında maçını izlemek" dedi.

Türkiye'de oynadıkları maçları halı sahada oynadıklarını ancak Brezilya'da nasıl bir zeminde oynayacaklarını bilmediklerini ifade eden Yunus Emre Sağlam, "Bütün maçlarımızı halı sahada oynadık. Sadece Mersin'deki finali beton zeminde oynattılar. O nedenle biraz sıkıntı yaşadık. Ancak Brezilya'da nasıl olur onu henüz bilmiyoruz. Ama bizim için fark etmez, halı saha ya da beton zemin nerede oynatırlarsa oynatsınlar biz şampiyon olacağız. Bunu başaracak güçteyiz. Biz birbirimize inanıyoruz. Küçük yaştan itibaren birlikte futbol oynuyoruz. İyi bir takım olduk. Brezilya'dan şampiyon olarak döneceğiz" diye konuştu.

Yunus Emre, takımın ‘Parker FC' adını da ünlü oyuncu Jason Statham'in Jennifer Lopez'le oynadığı ve 2013 yılında vizyona giren 'Parker' filminden esinlenerek koyduklarını dile getirdi.

<< Önceki Haber Hedefleri, Neymar'ın turnuvasında şampiyonluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER