"Her Kürt'ü potansiyel PKK'lı görmek, en fazla terör örgütünü sevindirir"


BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, her Kürt'ü potansiyel PKK'lı görmenin en fazla terör örgütünün ekmeğine yağ süreceğini söyledi.

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili parti binasında açıklama yapan Çayır, Türklerin de, Kürtlerin de ortak düşmanının PKK terör örgütü olduğunu kaydetti. Çayır, "Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini istemeyen karanlık güçler, taşeron olarak kullandıkları terör örgütü PKK hain ve kalleşçe saldırılarla hem Türk hemde Kürt analarını ağlatmaya devam ediyor. Askerimizi polisimizi şehit ediyor. PKK'nın hain saldırısında vatani görevini yaparken oğlunu kaybeden bir Mardinli, bir Diyarbakırlı, bir Vanlı anne ay yıldızlı tabuta sarılı evladına Kürtçe ağıtlar dökerek ağlıyor. Kürtler Türklerle aziz Anadolu topraklarında yaşayan iki kardeş. Son olaylar bu kardeşliği bozmaya yönelik bir girişim. " dedi.

Türklerle Kürtlerin bin yıldır kardeşçe yaşadığını ve son aylarda karanlık güçlerin ve kirli ellerin bin yıllık kardeşliği bozmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Çayır, herkesin sağduyulu davranarak bin yıllık kardeşliği bozmaya yönelik girişimlerden uzak durması gerektiğinin altını çizdi. Her Kürt'ü potansiyel bir PKK'lı görerek yasa dışı girişimlerde bulunulmasının en fazla terör örgütü ve ülkenin milli birlik ve beraberliğini istemeyen güçlerin işine yaracağını belirten Çayır, "Tarihin hiç bir döneminde Kürtlerle Türkler karşı karşıya gelmemiştir. Birileri 10 asırdır etle tırnak haline gelen bu iki kardeşin kardeşliğini kıskanarak arasını açmak için fitne tohumu ekti. Bu fitne tohumu da Kürtlerin sözde sözcüğünü yapan PKK terör örgütüdür. PKK kanlı bir Marksit-Lenist komünist devlet kurma hayalinde olan bir örgüttür. Hiç bir zaman da Müslüman Kürtlerin sözcüsü olmadı olmayacaktır da. Kürtlerin de, Türklerin de ortak düşmanı PKK'dır." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "Her Kürt'ü potansiyel PKK'lı görmek, en fazla terör... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER