Hiç avukatı olmayan 'Hukuk bürosuna' suç duyurusu


Sakarya Barosu, girişinde 'Hukuk bürosu' tabelası bulunan ancak hiçbir avukatın çalışmadığı ve bir şirketin tahsilat bürosu olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen yer ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barodan yapılan açıklamada, bir vatandaşın şikayeti üzerine Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyelerinin hukuk bürosu yazan adrese giderek çalışan avukatları ve ruhsatnameleri sordu. Ancak burada bir şirketin sigortalı çalışanı karşılaşan baro heyeti, bu kişinin de avukat olmadığını belirledi. Bir süre sonra aynı yere gelen başka bir kişinin 'burası şirketimizin tahsilat bürosu avukatlık bürosu değil' demesi üzerine baro heyeti tutanak tuttu.

Baro Başkanı Avukat Zafer Kazan, adalet terazisi gibi semboller kullanan, avukat olmadığı halde vatandaşa karşı, avukat görüntüsü veren kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kazan, "Artık gerisi Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerin görev alanına giriyor." dedi.

Avukat olmadığı halde kendini avukat gibi gösteren ve tanıtan kişilere karşı daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Kazan, şunları kaydetti: "Hiç kimse, avukat olmadığı halde, tabelasına 'Hukuk bürosu' yazamaz. Avukat gibi bir görüntü vermek ve vatandaşları yanıltmak amacıyla adalete ait simgeleri kullanamaz, kendini avukat gibi tanıtamaz. Kendilerini avukat gibi gösteren fakat avukat olmayan kişi ya da kişilerin fark edilmesi halinde vatandaşlarımızın bu durumu derhal baromuza bildirmelerini ve Cumhuriyet başsavcılığına ihbar etmelerini rica ediyoruz. Bu kişilere karşı vatandaşlarımız çok daha dikkatli olmalıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber Hiç avukatı olmayan 'Hukuk bürosuna' suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER