Hidayet Karaca, 1 yıl sonra hakim karşısında


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 33 isim hakkında 'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan dava 1 yıl sonra başladı. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, dün akşam MİT'ten gelen bir evrakın dosyaya eklendiğini söyledi.

Geçen yıl 14 Aralık'ta tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilen Hidayet Karaca ile birlikte emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Yurt Atayün, Kazım Aksoy başta olmak üzere tutuklu ve tutuksuz 33 kişi hakim karşısında. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundaki yer darlığından dolayı dava büyük salonda görülüyor. Dava, sanık yoklamalarından sonra 332 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başlayacak. Davayı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da takip ediyor.

Tahşiye Grubu lideri Mehmet Doğan, CNN Türk'te yayınlanan programdaki 'Usame bin Ladin'i seviyorum' sözleriyle gündeme gelmişti. Tahşiyecilere kumpas kurmakla suçlanan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve emniyet mensupları, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünden 3 gün önce gözaltına alınmıştı. Bir haber ve iki makale ile suçlanan Ekrem Dumanlı, iddianamede yer almamıştı. Hidayet Karaca ise, dizi senaryosu gerekçesi gösterilerek tutuklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca, 1 yıl sonra hakim karşısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER