Hollanda Türk Federasyonu'ndan Bayırbucak tepkisi


Hollanda Türk Federasyonu (HTF), Suriye'de Türkmen köylerine yönelik kara harekatı nedeniyle mağdur olanlara yönelik yardım kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan HTF Genel Başkanı Murat Gedik, "Suriye'de Türkmenlerin yoğun yaşadığı Türkmendağı, Bayırbucak bölgesine ağır silahlarla alçakça saldırılar yapılmaktadır. Yapılan bu saldırılarda savunmasız insanlar, çocuklar, kadınlar gözetilmeksizin katlediliyorlar. Yapılan saldırılarda topraklarını kahramanca savunmaya çalışan Türkmenlerin binlercesi şehit oluyor ve Türkmen bölgeleri boşaltılıyor. On binlerce Türkmen evlerini, köylerini terk etmek zorunda bırakılıyor. Dünya ise olup biteni sessizce seyrediyor, hatta bu konuyu gündeme dahi taşımıyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa Türk Konfederasyonu'nun Türkmenlerin yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için bir yardım kampanyası başlattığını vurgulayan Gedik, "Bu doğrultuda Hollanda Türk Federasyonu olarak bizler de bu kampanyanın Hollanda bölümü için çalışmalarımızı başlatmış bulunmuş oluyoruz. Yardım Kampanyamız 6 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecektir." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda Türk Federasyonu'ndan Bayırbucak tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER