Yakın Doğu Üniversitesi 'İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü' kuruldu


Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü kuruldu. YDÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürü Aziz Gürpınar, "Enstitümüzün amacı İş Sağlığı ve Güvenliği alanında bilimsel temelde akademik çalışmalar yürütmek, yetişmiş insan gücünün arttırılmasına, geliştirilmesine katkıda bulunmaktır." dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü'nün kuruluş amacı ve faaliyetlerine ilişkin olarak YDÜ Hastanesi'nde bası toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürü Aziz Gürpınar, YDÜ bünyesinde kurulan iş sağlığı ve güvenliği enstitüsünün kuruluş amaçları ve planlanan faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"HER YIL 250 İLE 300 CİVARINDA İŞ KAZASI MEYDANA GELMEKTE"

Aziz Gürpınar, "İş sağlığı ve güvenliği konusu gerek dünyada gerekse ülkemizde önemli bir konudur. Özellikle çalışanların sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmaları, iş kazalarının azaltılması, meslek hastalıklarının önlenmesi, bu alanda yetişmiş insan gücünün yetiştirilmesi ve çoğaltılması son derece önemli faaliyetlerdir." diye konuştu.

Uluslarası çalışma örgütünün verilerine göre her yıl 2 milyon kişi meslek hastalıklarından, 340 bin kişinin de iş kazalarından dolayı hayatını kaybetmekte olduğunun altını çizen Gürpınar, "Bu son derece önemli bir veridir. Bu aynı zamanda ekonomik kayıt olarak değerlendirildiğinde tüm gayri safi milli hasılaların yüzde 4'üne tekabül eden ekonomik kayıplarla karşı karşıya kalıyor, bütün dünyamız ve insanlık" açıklamalarında bulundu.

"Mevzuat bakımından ele aldığımız zaman ülkemizdeki durumu, çok fazla yetersiz durumda olduğumuzu söyleyemeyiz doğrusu ama uygulamada gündelik hayatta karşımıza çıkan tabloya baktığımızda pekte iç açıcı bir manzarayla karşı karşıya değiliz" diyen Gürpınar şunları söyledi:

"KKTC'de resmi verilere göre, çalışma dairesinde kayıtlı olan istatistiklere göre her yıl 250 ile 300 civarında iş kazası meydana gelmekte ve bu iş kazalarında 6 ile 10 arasında çalışanımız maalesef hayatını kaybetmektedir. Bunlardan çok daha fazla arkadaşımız da ya yaralanmakta yada sakat kalmaktadır. Bu da son derece önemli ve ciddi bir konudur." CİHAN
<< Önceki Haber Yakın Doğu Üniversitesi 'İş Sağlığı ve Güvenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER