Hollandalı Türk doktorlar, sağlık taraması için Uganda'ya gitti


Merkezi Rotterdam'da bulunan Time To Help Yardım Derneği, her yıl bir Afrika ülkesinde gerçekleştirdikleri sağlık taraması için bu yıl Uganda'yı seçti.

Time To Help Koordinatörü Ömer Tozkoparan, "Sanitas Sağlık Vakfı ve Time To Help Hollanda olarak 11 sağlık personeli var. Burada ilk hedef sağlık taraması. Bunun yanında yetimhane ziyaretimiz var. Bu yetimhanenin tamiratı ve malzemeler Hollanda'dan götürüyoruz. Bu program ile yaklaşık bin 500 hastaya ulaşmayı hedefliyoruz. Acil müdahale ve ilaç dağıtımı yapacağız." dedi.

"TIME TO HELP YARDIM ÇALIŞMALARI BENİ ETKİLEDİ"

Rotterdam Gıda Bankası Başkanı Anette Koopman, Time To Help'in gıda bankalarına yönelik çalışmalarının kendisini etkilediğini bu yüzden Uganda'ya gitmek istediklerini söyledi. Koopman "Rotterdam'da gerçekten gönüllü olarak marketler önünde bizlere yardımcı oldular. Bu açıdan Time To Help Hollanda'ya müteşekkiriz. Onların Uganda yardım ziyaretlerinde yanlarında olarak çalışmalarını yakından görmek amacı ile eşimle birlikte bu yolculuğa çıktık." dedi.

Rotterdam'dan Ugan'da ki sağlık taraması ve yardım kampanyasına katıldığını söyleyen Time To Help Hollanda gönüllüsü Fatma Öz ise "Gönüllü olarak Uganda'da yetimhanenin tamir ve bakımı için orada yardımcı olacağım. 20 kişilik ekipte Hollandalı yardım kuruluşu temsilcileri de bulunuyor. Güzel bir program olacak. Amacımız burada ki fakir insanlarla beraber olarak onların dertleri ile dertleneceğiz." ifadelerini kullandı.

İlk defa bir Afrika ülkesi olan Uganda'ya gitmekten ve insanlara yardımcı olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Doktor Vildan Koç, "Sanitas doktorları ile birlikte Uganda'da sağlık taramasında bulunacağız. Hastalara ilaç yardımın da bulunacağız. Bir hafta süre orada bulunacağım. Bu tercihimde arkadaşlarımın destekleri ile oldu." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hollandalı Türk doktorlar, sağlık taraması için Uganda'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER