Hürriyet gazetesi saldırısında yer alan Boynukalın, AK Parti Divan Kurulu üyesi


Hürriyet gazetesine yapılan baskın ve saldırılarda yer alan ve burada yaptığı açıklamalarla tepki çeken AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı ve İstanbul milletvekili Abdurrahim Boynukalın, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde Divan Kurulu üyeliğine seçildi.

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun salona gelişiyle kongre başladı. İlk olarak AK Parti'nin geçmişini anlatan bir film gösterildi. Ardından Divan Heyeti oluşturuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, tüzüğün 44'üncü maddesi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 14'üncü maddesi gereğince delegelerin nisabın yarıdan fazlasının tespit edildiğini, bin 445 delegeden bin 275'inin salonda hazır olduğunu duyurdu.

BOYNUKALIN, DİVAN ÜYESİ SEÇİLDİ

Kongre'nin resmen açılmasının ardından Süleyman Soylu, açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini duyurdu. Ardından yapılan oylama ile Divan Başkanlığına, eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçildi. Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül seçildi. Üyeler ise şu şekilde oluştu: AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı Abdurrahim Boynukalın.

SOYLU: HATT-I TEŞKİLATÇILIK YOKTUR, SATH-I TEŞKİLATÇILIK VARDIR

Divan'ın oluşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kısa bir konuşma yaptı. Soylu, "Önemli bir zaman dilimi içerisindeyiz. 7 Haziran seçimleri tamamlanmadı, 7 Haziran seçimleri milletimizin iradesi ve kararıyla 1 Kasım'da tamamlanacak. Bir kararlılıkla tamamlanacak. Çok çalışmalıyız, gayret göstermeliyiz. Türkiye'nin tek başına iktidarı için büyük bir çalışmayı ortaya koymalıyız. Artık hattı teşkilatçılık yoktur, sattı teşkilatçılık vardır. O satıh 81 ildeki teşkilatçılıktır. 1 Kasım'a kadar 49 gün var, uyumak yok. 1 Kasım'a kadar hattı teşkilatçılık yoktur, sattı teşkilatçılık vardır."

KONGREYİ AZ SAYIDA YABANCI KONUK İZLİYOR

AK Parti Kongresi'ne muhalefet partileri adına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve HDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani de izliyor. Kongreye katılanlar arasında Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki, eski Musul Valisi Esil en-Nuceyfi ile Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Azerbaycan Meclis Başkan Vekili Bahar Muradova, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, eski Lübnan Devlet Başkanı Amin Jamayel gibi yabancı konuklar da bulunuyor.

ABDULLAH GÜL'ÜN MESAJI OKUNDU

Kongreye ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve AK Parti İstanbul milletvekili Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak ve Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katılıyor. AK Parti'nin önemli isimlerinden Bülent Arınç kongreye katılanlar arasında yer alırken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kongreye katılmadı. Kongre için gönderilen kutlama mesajları arasında Abdullah Gül'ün mesajı da okundu.

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatına anlatan kısa bir film de gösterildi.


CİHAN
<< Önceki Haber Hürriyet gazetesi saldırısında yer alan Boynukalın,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER