İdil şehidi Mersin'de gözyaşları ile uğurlandı

İdil şehidi Mersin'de gözyaşları ile uğurlandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Veysi Kakı (26) Mersin'de düzenlenen törenle gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kakı'nın cenazesi Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından hava yolu ile Adana'ya, oradan ise kara yolu ile Mersin'e getirildi. Muğdat Camii'nde şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesini binlerce kişi karşıladı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhen, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaşlar katıldı. Şehidin cenaze töreninde baba Yılmaz ve anne Yıldız Kakı ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmada, "Milletimizin birliğini kardeşliğini bozmak isteyenler geçmişte olduğu gibi yine bugün sahnedeler. Gelecekte de olacaklar. Ama biz biliyoruz ki güvenlik kuvvetlerimizin inançlı mücadelesi ile vatandaşlarımızın vakur duruşu ile asla ve asla emellerine ulaşamayacaklardır." diye konuştu.

Şehidin cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İdil şehidi Mersin'de gözyaşları ile uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER