İHD'li Yazar: Herkesin aranarak içeri alındığı bir yere canlı bomba nasıl girdi?


İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Atilla Yazar, "10 ilden gelen gençler tek tek çantaları ile birlikte aranarak kültür merkezine alınırken canlı bomba nasıl içeri girdi?" diye sordu.

İHD, Suruç patlaması sonrasıçalışmalarına başladı. Genel Başkan ve bölge il başkanlarının da aralarında olduğu bir heyet, patlama bölesinde incelemelerde bulundu. Patlama ile ilgili rapor hazırlayan İHD, gelişmeleri yakından takip ediyor. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Atilla Yazar, herkesin tek tek aranarak içeriye alındığı bir programda canlı bombanın nasıl içeri sokulduğunu sorguladı. Bu tür saldırıları beklediklerinin altını çizen Başkan Yazar, istihbarat zafiyetini, güvenlik güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyon yapmamasını eleştirdi.

"Bu tür saldırıların olabileceğini tahmin ediyorduk. Özellikle Tel Abyad alınınca IŞİD'in adeta kalbi alındı. IŞİD'in kalbi alınınca AKP'nin de kalbi alındı." diyen Yazar, sözlerine şöyle devam etti: "İstihbarat zaafiyeti tabi ki var. Ancak bugüne kadar bunlara yönelik operasyon hiçbir zaman gerçekleşmedi. En son Urfa'da 3 kişi tutuklandı, onların da sonradan ne olduğunu bilmiyoruz. Ciddi bir operasyon olmadı. İstenseydi bunlar tek tek avlanıp götürebilirlerdi. Fakat böyle bir reaksiyon gerçekleşmedi. Buraya gelen insanları tek tek arayıp, hatta çantalarını arayıp buraya bıraktılar. Eğer isteselerdi O IŞİD'çiyi de buraya bırakmazlardı. Tabi ki devletin bu konuda yapmak istediği ne? Onu anlamak lazım. Buraya gelenlerin hepsinin çantası aranmış."

Patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine dair derin şüphelerin olduğunu aktaran Yazar, böylesi bir katliamı IŞİD dışında hiçbir örgütün gerçekleştirmeyeceğinin altını çizdi. Başkan Yazar, "IŞİD dışında böylesi bir vahşeti yaşatacak başka bir örgütün olduğunu düşünemiyoruz. Kobani'de benzer katliam yaptılar. Yüzlerce kişi öldürüldü. Yani bu katliamı başka kim yapabilir ki?" ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber İHD'li Yazar: Herkesin aranarak içeri alındığı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER