İhracattaki problemleri çözmek için işbirliği yapacaklar


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD), ihracatta yaşanan problemlerin çözümü amacıyla işbirliği yapacak. İki kurum ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmelere, "İhracatçı ve İthalatçı Nasıl Olunur?" konulu eğitim programları düzenleyecek.

İGMD Yönetim Kurulu'nun EİB'yi ziyaretinde iki kurum eğitim seminerleri düzenleme, gümrüklerde, limanda ve diğer noktalarda yaşanan sıkıntıların çözümü için birlikte hareket etme kararı aldı. EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ihracatçılarla gümrük müşavirlerinin ortak amacının Türkiye'nin ihracatını arttırmak olduğunu, iki meslek grubunun da aynı gemide bulunduğunu kaydetti. Türkiye'nin ihracatının artması için çaba gösteren iki meslek grubunun, daha yoğun işbirliği yapmasını amaçladıklarını belirten Ünlütürk, "Özellikle Ege Bölgesi ihracat rakamlarının gerçek potansiyelinin ortaya çıkmasında, gümrük müşavirlerimize büyük görevler düşüyor. Bu hususta bundan sonraki süreçte gümrük müşavirlerimizle daha yoğun işbirliği içinde olacağız." dedi.

İGMD Başkanı Taşkın Dalay da KOBİ niteliğindeki mevcut ihracatçılara ve potansiyel ihracatçılara yönelik, "İhracatçı ve İthalatçı Nasıl Olunur?" seminerini, EİB işbirliğiyle düzenlemeyi teklif etti. EİB ile devam eden verimli işbirliğini daha ileri taşımak istediklerini belirten Dalay, "İhracatçılara yönelik Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREX) ile ilgili, iki kurum üyeleri arasında genel bilgi alışverişi toplantısı ve Dahilde İşleme Rejimi'nin detaylı anlatıldığı bir eğitim düzenleyebiliriz. Eğitim verecek, konularında uzman isimleri birlikte tespit edebiliriz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İhracattaki problemleri çözmek için işbirliği yapacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER