'İhtiyaç sahiplerine yardım için köy köy gezmeye devam' dediler

On bir ayın sultanı Ramazan'da faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Kimse Yok mu Derneği, gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

'İhtiyaç sahiplerine yardım için köy köy gezmeye devam' dediler

Bu kapsamda da sıcak havada mesafe gözetmeyen dernek gönüllüleri, Gaziantep'in köylerinde sosyal incelemesi tamamlanmış ihtiyaç sahiplerinin evlerini dolaşıp, yüzlerini güldürüyor.

Tüm Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yardıma muhtaç vatandaşların imdadına koşan Kimse Yok mu Derneği, çalışmalarını köy köy, sokak sokak yardım organizasyonları yaparak sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ulaştırmayı amaçlayan dernek, gönüllüleri ile birlikte hummalı bir çalışma içerisine girdi. 

Gaziantep'in köylerine de giden gönüllüler, havanın sıcaklığına aldırış etmeden ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalıyor. Gıda kolilerini bırakan ve karşılığında sıcak bir tebessüm alan gönüllüler, yaptıkları bu işten büyük mutluluk duyduklarını belirtiyor. 35 derece sıcaklıkta gönüllülerle beraber ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerini ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Kimse Yok mu Derneği Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fevzi Çakmak, taşın altına elini koyan bu insanların büyük bir fedakârlık örneği sergilediğini söyledi. Çakmak, “Ramazan ayı boyunca tespit ettiğimiz ailelere bıkmadan, usanmadan gideceğiz ve yardım kolilerini ulaştıracağız. Onların hayır duaları gönüllüler ekibimizin şevkini artırmaya yetiyor.” şeklinde konuştu.

BİZİ UNUTMADIKLARINI GÖSTERDİLER

Kimse Yok mu Derneği gönüllülerinden Ali Güngör de sıcak havada mağdur aileleri mutlu etmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini kaydederek, “Biz bunun için hiçbir engel tanımıyoruz. Mübarek ay boyunca ve daha sonra da bu insanların yanında yer almaya, ihtiyaçlarına cevap vermeye bütün gönüllü arkadaşlarımızla birlikte devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Kendilerine yapılan yardımdan dolayı duayı dillerinden eksik etmeyen vatandaşlar da gösterilen fedakârlığa minnettar olduklarını belirtti. Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Damlacık köyü sakinlerinden Hüseyin İbili, “Bizim için buraya geldiler. Allah kendilerinden razı olsun. Bizi unutmuyorlar.” derken, Aysel Tosun da “Geçen sene de aynı şekilde bize yardımlarını ulaştırmışlardı. Yine unutmadıklarını gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Bağışta bulunmak için;










<< Önceki Haber 'İhtiyaç sahiplerine yardım için köy köy gezmeye devam'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER