"İktidar böyle giderse çok daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimalimiz var"


İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Türkiye'de şu aralar kanunların bir kenara itildiği, tamamen bir fiili yönetim anlayışı ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Türkdoğan, fiili yönetimi sürdüren siyasal iktidarın kendisine muhalif herkese kanunları hiçe sayan uygulamalar içersine girdiğini ifade etti.
Bunların antidemokratik uygulamalar, ifade ve basın özgürlüğüne tamamen aykırı uygulamalar olduğunu vurgulayan Türkdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir gazeteye kayyım atamak, bir medya organına kayyım atamak, televizyonların sözleşmelerini feshetmek; bunlar çok çok olağanüstü durumlarda karşılaşılabilecek, tamamen kanun dışı uygulamalar. Bu uygulamaları yapan Cumhuriyet savcıları ve hakimlerin gelecekte bu uygulamaları nedeniyle yargılanma ihtimalleri var. Bunlar normal hukuki prosedürler değil. Dolayısıyla ben bu kişileri uyarmak istiyorum; kanunsuz emir suçtur, kanunsuz emre uymak suçtur. Dolayısıyla o Cumhuriyet savcıları da ve o yargıçlar da gerçekten bir yerlerden talimat alıyorlarsa zaten o işi hemen bıraksınlar. Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmeler var; bu sözleşmeler uyarınca da zaten bu uygulamaları yapmamaları gerekir. Bu bir fiili durum; tabi ki tamamen otoriter bir fiili durum. Türkiye umarım ki bunları aşacaktır ama siyasal iktidar böyle giderse çok daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimalimiz var. İşte o sorunların altında kendisi de kalabilir. Hani bu uyarıyı da burdan yapmak istiyorum." CİHAN
<< Önceki Haber "İktidar böyle giderse çok daha büyük sorunlarla karşılaşma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER