İktidara, 'ÖSYM, hükümete yakın sendikalara üye öğretmenleri kayırıyor' tepkisi


CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "ÖSYM'nin yaptığı yarışma sınavlarında hükümete yakın olan sendikalara üye öğretmenler mi görevlendiriliyor?" diye sordu.

Ali Şeker, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli öğretmenlerin ÖSYM, Açık Öğretim Okulu Sınavları, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar, Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavları (MTSAS) gibi diğer kurumlarda yapılan çeşitli sınavlarda görevlendirildiği, bu görevleri sonucunda ek ücretler aldığı bilinmektedir. Bu sınavlarda yapılan görevlendirmelerle ilgili olarak çeşitli usulsüzlükler yapıldığı şikayetlerinden sonra 10.06.2015 tarihinde yayınlanan bir genelgeyle işlemlerin Merkezi Sınav İşlemleri Modülü üzerinden yapılacağı bildirilmiş ancak bu konulardaki şikayetler önlenememiştir." dedi.

Şeker bu bilgiler ışığında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya şu soruları yöneltti:
"Bu görevlendirmelerde hükümet yanlısı tavırlarıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen, Kamu-Sen ve Memur-Sen sendikaları üyesi öğretmenlerden ikinci bir başvuru alındığı ve bu sendikalara üye öğretmenlerin görevlendirildiği doğru mudur?

Başka kurumlarca yapılan sınavlarda görev almak konusunda başvuru yaptığı halde, kendisine görev verilmeyen sendikalı veya sendika üyesi olmayan öğretmen var mıdır?

Başka kurumlarca düzenlenen sınavlarda birden fazla görev alan öğretmenlerin listesi ve bu öğretmenlerin sendikaları hangileridir?

Bakanlığınız, görevli öğretmenlere üye oldukları sendikaya göre farklı davranarak, öğretmenler arasında ayrımcılık yapmakta mıdır?

Başka kurumlarca düzenlenen ve öğretmenlerin ek ücret karşılığında görevlendirildiği sınavlarla ilgili olarak, öğretmenler tarafından Bakanlığınıza ulaşan şikayet başvurusu ve bu başvurularla ilgili yapılan herhangi bir idari işlem var mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber İktidara, 'ÖSYM, hükümete yakın sendikalara üye öğretmenleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER