İl Genel Meclis toplantısında 'Okul Müdürleri' sorusu gerginliğe neden oldu


Kırşehir İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'ya, haksız olarak görevlerinden alınan okul müdürleri hakkında 'Siyasilerin talimatı mı oldu? Kendiniz mi karar verdiniz bu adaletsizliğe?' sorusu gerginliğe neden oldu.

Kırşehir İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı, Vali Necati Şentürk başkanlığında İl Meclis üyeleri ve kurum müdürlerinin bir araya gelmesi ile gerçekleştirildi. 2016 yılı bütçesinin belirlendiği görüşmeler sırasında sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, göreve başladığı günden itibaren yaptığı çalışmaları anlattı. Milli Eğitim Müdürü Elmalı'nın sunumunun ardından MHP Kırşehir İl Genel Meclis Üyesi ve MHP grup başkanı Av. Bülent Demirbaş söz alarak, İl Milli Eğitim Müdürüne bazı sorular yöneltti.

Demirbaş; "Sayın müdür, bizlere yapılan veya yapılacak binalardan bahsettiniz. Binalar sizden önce de yapılıyordu sizden sonra da yapılacaktır. Bunu şimdi geçiniz. Bundan daha mühim konular var. Kırşehir'de haksızca görevlerinden alınan müdürler konusu var. Meclisimize bu konuları izah ediniz. Neden sadece belli bir sendika mensubu müdürler görevlerinde kaldı da diğerleri görevden alındı? Siyasilerin talimatı mı oldu, kendiniz mi karar verdiniz bu adaletsizliğe? Sizin isminiz Kırşehir'de yapılan okul binaları ile anılmıyor. Sokaklar sizden bahsederken sadece bu hukuksuzluk ve adaletsizliğinden bahsediyor. Sizin döneminiz Kırşehir Eğitim tarihinde kara bir leke olmuştur" dedi.

Demirbaş'ın bu sorusu üzerine Milli Eğitim İl Müdürü Osman Elmalı, "Ne talihsizim ki bu konudaki yönetmelik değişikliği benim zamanımda oldu" cevabını verdi. Demirbaş tekrar, "Bırakınız müdürüm, Türkiye'de bu yönetmelik en katı ilimizde uygulanmıştır. Elimizde dava konusu edilmiş pek çok belge var. Mesela belli sendika mensubu karı-koca iki müdür, nasıl aynı yüksek puanı alarak görevlerinde kalmıştır, izah etmelisiniz" şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında bir süre yaşanan gerginlikte Milli Eğitim Müdürü Elmalı cevap vermekten kaçınarak "Başka sorusu olan var mı?" dedi. Görüşmelerin ardından Elmalı gergin ve sinirli yüz ifadesiyle toplantı salonundan ayrıldı.

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Demirbaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Okul müdürlerinin görevlerine dönme konusunda idari davalar kazanıldı. Ancak Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkeme kararlarını uygulamaktan kaçınmakta. Pek çok ilde göreve dönüşler başladığı halde İl Milli Eğitim Müdürü'nün bu konuda neden hala direnmeye devam ettiğini anlayamıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber İl Genel Meclis toplantısında 'Okul Müdürleri' sorusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER