İlk iş IŞİD bayrağını sınırımızdan indirmek oldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatının ardından Cerablus'a girerek denetimi ele geçiren Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilk icraatı, 2 yılı aşkın süredir sınırda Türkiye bayrağına 30 metre mesafede dalgalanan terör örgütü IŞİD'in bayrağını indirmek oldu. Karkamış sınırında konuşlu tanklar da sabah saatlerinde beraberinde iş makinesi ile sınırı geçerek dün olduğu gibi yine Suriye topraklarına girdi.

Tanklar Suriye'ye girdi!

Gaziantep'in 10 bin nüfuslu ilçesi Karkamış'ın hemen karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı 25 bin nüfuslu Cerablus ilçesi, 2012 yılında iç savaşın başlamasından sonra Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçti. Cerablus, 2013 yılında İslami Cephe'ye geçti ve 2014 yılının ilk günlerinde şiddetli çatışmaların ardından IŞİD denetimine girdi. Cerablus'un IŞİD denetimine girmesinin ardından bu ülkeye açılan Karkamış Sınır Kapısı'nı giriş ve çıkışlara kapattı. Karkamış Sınır Kapısı'nda asılı Türk bayrağının 30 metre uzaklıktaki Cerablus Sınır Kapısı'nın bulunduğu alana da IŞİD kendi bayrağını astı.

Geçen yıl PYD'nin Telabyad'ı ele geçirmesinin ardından Cezire ile Afrin arasındaki kantonları birleştireceğini duyurmasıyla IŞİD, Cerablus'un etrafına hendekler kazdı, Türkiye sınırına yakın noktalara mayın döşedi. Bu arada zaman zaman PYD ile IŞİD arasında çıkan çatışmalarda mermiler sınırı aşınca Türkiye, angajman kuralları kapsamında misilleme hakkını kullandı. Cerablus'taki mevzilerin hedef alındığı top atışlarının ardından sınıra yaklaşamayan IŞİD militanları, Sınır Kapısı'na asılı olan bayrağını da değişemedi. Ancak, zamanla rüzgarın etkisiyle deforme olmasına rağmen IŞİD bayrağı, bulunduğu direkte parçalanmış şekliyle durmaya devam etti.


<< Önceki Haber İlk iş IŞİD bayrağını sınırımızdan indirmek oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER