İlkokul çocuklarına sosyal güvenlik eğitimi


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürlüğü yetkilileri, sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla ilkokul çağındaki çocuklara hikaye kitabı hediye etti.

SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, geleceğin teminatı olan çocuklara sigortalı olmanın önemini öğretebilmek ve ailelerine de dolaylı yoldan mesaj vermek istediklerini ifade etti.

Hikaye kitaplarının ve çizgi film görsellerinin, SGK uzmanları ve pedagoglar tarafından çocuklar için özel hazırlandığını kaydeden Şenel, "İnsanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine devlet tarafından sağlanan bir güvencedir." diye konuştu.

Çocukların 18 yaşına kadar her şartta devlet güvencesi altında olduğunu hatırlatan SGK Amasya İl Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en önemli görevinin çocuklara sağlıklı ve güvenli bir gelecek sunmaktır. İnsanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken hastalandığımızda tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise emeklilik dediğimiz çalışmadan maaş almamızı sağlar ve her türlü tedavi giderlerini karşılamaya devam eder."

SGK hakkında her şey için 7 gün 24 saat hizmet veren Alo 170 numaralı çağrı hattının aranabileceğini vurgulayan Yurt Şenel, çocuklardan sosyal güvenlik hakkında öğrendikleri bilgileri evde aileleriyle ve tüm arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber İlkokul çocuklarına sosyal güvenlik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER