İnegöl Afrika ile buluştu


Türkiye'nin önde gelen ihracat alanlarından İnegöl'de 3-7 Kasım tarihleri arasında Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF EXPO) düzenlendi. Fuara Afrika ülkelerinden çok sayıda konuk iştirak etti.

'İnegöl Dünya ile Buluşuyor 1- AFRİKA' başlığıyla tertip edilen organizasyon kapsamında Afrika'nın 21 ülkesinin büyükelçileri ve ticari ataşeleri İnegöl'e geldi. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) organizatörlüğünde İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) ve İstanbul İhracatçı Birlikleri ile MODEF'in katkılarıyla yapılan ziyarette büyükelçi ve ticari ataşelere, fuarın son iki gününü kapsayan programla ilçeyi tanıttı.

Afrikalı heeyet, ilk günkü programı kapsamında Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra İTSO'ya geçti. Afrikalı konuklara burada İnegöl'ü tanıtan İngilizce bir film izlettirildi. Tanıtım filminin ardından İTSO Başkanı Metin Anıl, konuk heyete İnegöl'ün ekonomik potansiyelini, dış ticaretini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Anıl, İnegöl'ün dış ticaretinde Afrika ülkelerinin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Afrika'daki 54 bağımsız ülkenin 31'ine İnegöl'den ihracat gerçekleştirildiğini, ilçe ihracatının yüzde 15'lik kısmının bu ülkelere yapıldığını belirtti. Anıl, İnegöl ile Afrika ülkeleri arasındaki mticari ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini kaydetti. Metin Anıl, oda olarak diyaloğa ve işbirliğine her zaman önem verdiklerinin altını çizdi. Anıl, konuşmasının ardından Demokratik Kongo Cuhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba'ya hediye takdim etti.

Afrika ülkeleri adına söz alan Demokratik Kongo Büyükelçisi Tshidimba da dünyanın Afrika ülkelerini yeterince tanımadıklarını, her bir Afrika ülkesinin farklı fırsatlar sunduğunu, her ülkenin kendisine has özellikleri olduğunu ifade etti. Sanayi şehri olan İnegöl ile ticaret yönünde birçok işbirliği çalışması yapılabileceğini vurgulayan büyükelçi, yapılan sunum ve sıcak karşılama için tüm Afrika ülkeleri adına teşekkür etti. Programın son gününde ise büyükelçilerle bir toplantı gerçekleştirildi. Konuk heyet mobilyum ve fuar ziyaretiyle İnegöl programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İnegöl Afrika ile buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER