İngiliz dışişleri bakanına "Türkiye IŞİD ile mücadelede güvenilir mi?" sorusu


İşçi Partisi milletvekili Dennis Skinner, Dışişleri Bakanı Philip Hammond'a, "IŞİD ile mücadelede Türkiye güvenilir bir müttefik mi?" sorusunu sordu. Hammond ise bu soruya verdiği cevapta, Türkiye'nin IŞİD ile mücadele ve mülteci konusunda önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekti. İngiliz bakan, Türkiye'nin İngiltere ve Avrupa Birliği için çok önemli bir ortak olarak kalacağını belirtti.

Skinner, bugünkü meclis oturumunda dışişleri bakanına, "IŞİD ile mücadele eden Rusya'nın bir savaş uçağını düşüren, IŞİD'den petrol satın alarak örgüte destek olan ve IŞİD ile savaşan Kürtleri bombalayan Türkiye'nin güvenilir bir müttefik olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Hammond ise bu soruyu şöyle cevapladı: "Görüyorum ki eski alışkanlıklar çok zor terkediliyor. Sayın Skinner, Rusya'nın eylemlerinin savunucusu olmaya devam ediyor. Türkiye, NATO'nun önemli bir üyesi. IŞİD ile mücadelede ve Avrupa'nın çözmeye çalıştığı mülteci konusunda kilit role sahip. Ve Türkiye, İngiltere ve Avrupa Birliği için çok önemli bir ortak olarak kalmaya devam edecek." şeklinde cevap verdi.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili sorulan diğer bir soruya ise Hammond, "Hiç şüphesiz, çok ciddi bir olay. Ancak kesin bilgiye ulaşmadan yorum yapmak akıllıca olmaz." şeklinde cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz dışişleri bakanına "Türkiye IŞİD ile mücadelede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER