İngiliz ve Suriye uyruklu gelinler toplu nikah töreninde evlendi


KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş'ta 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla toplu nikah töreni düzenledi. Törende bir İngiliz bir de Suriyeli gelin, Türk damatlarla dünya evine girdi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat belediyesince, 14 Şubat Sevgililer Gününe özel toplu nikah töreni düzenledi. Törende aralarında biri İngiliz biri Suriyeli gelininde bulunduğu 40 çiftin nikahları kıyıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez'inde düzenlenen törene, çiftlerin aileleri ve yakınları katıldı. Programda önce gelin ve damat adaylarına huzurlu aile olabilmenin püf noktaları anlatıldı, ardından Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından evlilik cüzdanları takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasında çiftlere mutluluklar dileyen Belediye Başkanı Mahçiçek şöyle konuştu: "Sosyal nitelikli projelerimizin belki de en önemlisi bir program düzenliyoruz. Adını da huzurlu aile akademisi diye adlandırıyoruz. Gerçekten de huzurlu bir aile çok daha güçlü ve geleceğe çok daha güzel bakan bir aile. Ama biz bugün toplu nikah törenimizi biraz daha anlamlandırmak için özel bir günü seçtik. Bu gün bildiğiniz gibi sevgililer günü. Dolayısıyla böyle bir özel günde toplu nikah merasimi yapalım, arkasından da evliliği ne kadar önemli olduğunu, nasıl devam etmesi gerektiğini değerli misafirlerimiz sizlere anlatacak. İnşallah bugünkü programımız çok farklı olacak buna inanıyorum. Bugünkü programın sonunda da sizlere birer katılım belgesi vereceğiz, birer de küçük hediyemiz olacak. Belki parasal değeri çok fazla değil ama manevi değeri güzel olan birer küçük hediye vereceğiz. Hepinize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum."

İngiliz gelin Avukat Louise Henshaw (38) ile evlenen 33 yaşındaki damat Mehmet Alasırt ise evlilik sürecini şöyle anlattı: "Bugün heyecanlıyız, özel bir gün, çok mutluyum. Antalya'da otelde çalışıyorum eşimle 4 yıl önce otelde tanıştık. Eşim Kahramanmaraş'a gelip gidiyordu, örf adetlerimizi gördü, çok iyi anlaşıyoruz, bugün de evlenmeyi tercih ettik." CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz ve Suriye uyruklu gelinler toplu nikah töreninde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER