İngiltere Dışişleri Bakanı Tunus'u ziyaret etti


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Tunus'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı güvenlikçilerini taşıyan otobüsün canlı bomba tarafından patlatılması sonrasında gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi müzakere edildi. Tunuslu mevkidaşı Tayyip Bekkuş tarafından karşılanan Hammond'u Cumhurbaşkanı Beşi Kaid Essebsi de Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Hammond, Tunus'un iktisadi kalkınması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması ve emniyetinin sağlanması konularında Biritanya hükümetinin Tunus'un yanında olduğunu ifade etti.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eylemi gerçekleştiren teröristin 1988 doğumlu Hüsam Elabdilli adlı şahıs olduğu açıklandı. Mahalle arkadaşlarının ifadesine göre, Elabdilli "1,5 yıl öncesine kadar alkol alan, dinle alakası olmayan" birisiydi. Daha sonra radikalleşmeye başlayan Elabdilli, ailesiyle de kavga etmeye başladı. Elabdilli'nin, ailesinin televizyon izlemesine karşı çıktığı, annesinin ve kızkardeşinin peçesiz dışarıya çıkmasını istemediği belirtildi. Olaydan iki gün önce ortadan kaybolan Elabdilli, 24 Kasım yerel saatle 17.00 sularında İçişleri Bakanlığı'na 200 metre mesafe uzaklıkta güvenlikçileri taşıyan otobüse bindi ve kendini patlattı. 12 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 20 kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere Dışişleri Bakanı Tunus'u ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER