İngiltere: Rusya, Suriye'de küçük bir Alevi devleti hedefliyor olabilir


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'de Rusya'nın IŞİD hedefleri yerine muhalif ve sivilleri vurduğunu, Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik ise bölgede küçük bir Alevi devleti kurmaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

Philip Hammond, uluslararası Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye'de IŞİD örgütü yerine Esad muhaliflerini hedef aldığını belirterek, bölgede var olan iç savaşı daha kötüye sürüklediğini ifade etti. İngiliz Bakan, Putin'in Esad yönetimine muhalif grupları bombalayarak, bölgede arzu edilen barışın sağlanmasının giderek zorlaştığını vurguladı.

İtalya'nın başkenti Roma'da gazetecilere konuşan Hammond, Rusya'nın kasten yanlış bilgi aktararak, durumu tehlikeli boyuta taşıdığına ilişkin İngiltere'ye yönelttiği eleştirileri ise reddettiğini ifade etti. Hammond şu ifadeleri kullandı;

"Rusya gerçekten barış sürecine bağlı mı? Yoksa, bu barış sürecini, Suriye'nin kuzeybatısında bir mini Alevi devleti kurulması amacıyla, Esad'a bir tür askeri zafer kazandırmaya çalışmak için bir kılıf olarak mı kullanıyor?"

KREMLİN: BATI ATEŞLE OYNUYOR

Hammond'ın açıklamalarının ardından Rusya'dan tepki ise gecikmedi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarına yönelik eleştirilerinin "ciddiye alınmaması gerektiğini" söyledi.

Rusya'nın bölgede öncelikle IŞİD'i hedef aldığını ifade eden Peskov, aynı zamanda örgütle bağlantılı diğer militanların da vurulduğunu açıkladı.

Rus yolcu uçağının, Ekim ayında 224 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırının ardından, Esad ve Putin'in devrilmeye çalışıldığını öne süren Rusya sözcüsü, "Batı ateşle oynuyor" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere: Rusya, Suriye'de küçük bir Alevi devleti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER