İpeksi dokunuşla diploma töreni


Kayseri'de İpek Mobilya A.Ş.'nin katkılarıyla 'İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller' projesi kapsamında 17 bölgede yaklaşık bin 500 öğrenci aldıkları eğitimin sonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Hacılar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcular tarafından okunan şiirler ve taekwondo gösterileri ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen veli ve sporcular duygu ve düşüncelerini paylaştı. Taekwondo A Milli Takım antrenörü ve proje antrenörü Hasan Keleş yaptığı konuşmada, 2020 olimpiyatlarına taekwondo dalında sporcu hazırlamayı hedefleyen proje kapsamında, özellikle suçtan zarar görmüş, suça itilmiş veya sırf maddi imkansızlıklar dolayısıyla yetenekleri olduğu halde spor yapamayan, 7-14 yaş arası çocukların, hem sportif hem sosyolojik olumlu etkiler yaratılmasını hedeflediklerini belirtti.

Keleş, Emniyet Spor Kulübü olarak 17 bölgede bin 500 sporcu ile faaliyetlere devam ettiklerini ifade ederek, Çanakkale'de gerçekleştirilen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi başarı ile temsil ettiklerini sözlerine ekledi. Daha sonra kürsüye gelen İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve Emniyet Spor Kulübü Başkanı Saffet Arslan, insana yapılan yatırımı önemsediğini bu doğrultuda ipeksi dokunuşla madalyaya uzanan eller projesinin içerisinde olduklarını söyledi. Arslan, "Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar içerisinde en anlamlısıdır. Özellikle kenar mahallelerde yaşayan genç kardeşlerimizin salonlarda spor yapıyor olmasını ve spor ahlakı ile ahlaklanmalarını özellikle de suçtan uzak durmalarını sağlamış olmamızdır." dedi.

Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise "Bu projenin, özellikle suçtan zarar görmüş, suça itilmiş veya sırf maddi imkansızlıklar dolayısıyla yetenekleri olduğu halde spor yapamayan, çocuklarımızın üzerinde hem sportif hem sosyolojik olumlu etkiler oluşturacağı kaçınılmazdır. Yerel yönetim olarak bizlerde yapılan bu tür faaliyetlere her zaman destek verdik ve vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere protokol tarafından diplomaları verildi. CİHAN
<< Önceki Haber İpeksi dokunuşla diploma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER