Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye askerlerini Irak'tan çekmedi


Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Kuzey Irak'a konuşlandırdığı askeri varlığını çekmediğini iddia etti.

Arap Birliğin bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de Türk askerinin Irak'taki durumunu görüşmesi için düzenlediği toplantıda konuşan Caferi, Arap ülkeleri temsilcilerine çağrıda bulunarak, Türkiye'ye karşı cesur adımların atılmasını istedi.

Caferi," Türkiye'nin bir yerden başka bir yere güçlerini çekmesi egemenliğimizi ihlal etmediğinin anlamına gelmez, egemenlik parçalanmaz bir bütünlüktür. Bugün Arapların büyük evinde Türkiye'ye karşı ciddi bir kınama yapılmasını ümit ediyoruz. Burada alınacak kararın Irak'ın egemenliğine ve konumuna laik olması lazım." ifadelerini kullandı.

Irak'ın komşuları ile iyi ilişkileri geliştirmekte ısrarcı olduğunu dile getiren Caferi, ancak ülkesinin egemenliğinin ihlalini kimsenin kabul etmeyeceğini ifade etti.

Caferi," Burada cesur bir şekilde Türkiye'ye karşı ciddi bir kınama yapılması lazım. Türkiye'nin acil bir şekilde güçlerini çekmesini ve bir daha tekrarlanmaması için bu karar şart." dedi.

Öte yandan TASS haber ajansına konuşan Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Nasır Nuri, " Türk güçleri Başika'nın yakınlarındaki bir yere tekrar yerleşti. Buna 'kısmı çekilme' bile demeyiz. Biz Türk askerlerinin tam çekilmesini bekliyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye askerlerini Irak'tan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER