Irak'la yaşanan ihracat sorunu Antalya'da masaya yatırıldı


Türkiye'nin en önemli ihracat pazarlarından Irak'ta yaşanan sıkıntılar Antalya'da masaya yatırıldı. Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TOSİAD) yönetiminin Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) katıldığı toplantıda sorunların çözümü ve işbirliğinin artırılması konuları ele alındı.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, yönetimi kurulu üyeleriyle birlikte Antalya OSB'yi ziyaret etti. Görüşmenin ana gündemini bölge sanayicisinin Irak'a yaptığı ihracat sırasında karşılaştığı sorunlar oluşturdu. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Irak'ta yaşanan sorunlardan örnekler vererek, bunların aşılmasında TISİAD'tan destek istedi.

Amaçlarının ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirten Ali Bahar, her alanda destek olacaklarını dile getirdiği TISİAD'tan da bölge sanayicisine yardımcı olmasını beklediklerini kaydetti. Sorunlarını kendi çözmeye çalışan sanayicinin bunda başarı elde edemediğine değinen Bahar, "Eğer sanayicimiz bu sorunların üstesinden gelemez ise maalesef emeği ve sermayesi yok oluyor. Bundan sonra yaşanacak bu gibi durumlarda bugün temelini attığımız dostluk bağının sanayicilerimize fayda olarak geri dönmesi bizlerin en büyük temennisidir." dedi.

Bahar, Antalya OSB'den Irak'a yapılan ihracatın artması ve Irak halkının Türkiye'den giden ürünlere daha kolay ulaşması için gerekli adımların süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya'da bir temsilcilik açmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren TISİAD Başkanı Kılıç da sorunların çözümü için gerekli adımları atacakları sözünü vererek şöyle konuştu:

"Irak'ta Türk mallarına karşı büyük bir ilgi ve sempati var. Türk ürünleri Irak'ta kalitesini kanıtladı ve Irak halkının ilk tercihleri arasına girdi. İşbirliğimizin artması hepimiz için fayda sağlayacaktır. Her konuda sizlerin hizmetinde olacağımızı özellikle belirtmek isterim." CİHAN
<< Önceki Haber Irak'la yaşanan ihracat sorunu Antalya'da masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER