İran'a kaçan teröristlere ait silah ve mühimmatlar ele geçirildi


Genelkurmay Başkanlığı dün (21 Ekim) yurtiçinde yaşanan önemli yurtiçi olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Doğubeyazıt'da, İran hududunu yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir grup teröriste müdahale sonucunda, İran tarafına kaçan teröristlere ait; bir adet Biksi makineli tüfek, bir adet Kaleşnikov piyade tüfeği, bir adet YAESU marka araç telsizi, 326 adet Biksi mühimmatı, 462 adet Kalaşnikov mühimmatı, 70 adet Kannas mühimmatı, bir adet lazermetre, bir adet 12 V akü, yedi adet şemsiye, üç rulo halinde (yaklaşık 35 m) kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl Genç ilçesinde icra edilen operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütüne ait beş adet sığınakta yapılan aramada; El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan beş kg gübre, iki adet piknik tüp, bir adet sırt çantası, çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa Suruç'ta bir terörist, Kilis Elbeyli'de, sınırı yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu dört terörist güvenlik güçlerince yakalandı.

Mardin Kızıltepe ise Bölücü Terör Örgütünden kaçan üç terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. silah-ve-muhimmatlar-ele-gecirildi-1911216.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İran'a kaçan teröristlere ait silah ve mühimmatlar ele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER