Kimse Yok Mu Derneği, Karaömeroğlu ailesinin yüzünü güldürdü


Kimse Yok Mu Derneği, Samsun'un Vezirköprü ilçesi Türkmen köyündeki İbrahim Karaömeroğlu'nun yardım çağrısına ses vererek ailenin ihtiyaçlarını giderdi.

Eşi ve 3 çocuğuyla köhne bir evde yaşayan Karaömeroğlu' nun evinde sadece çok eski bir kanepe ve yer yatağı var. Yaşadıkları rutubetli ortamdan dolayı ailenin hepsi solunum yolları hastası. Evin ortanca oğlu epilepsi, küçük kızları Sümeyye akciğer hastası iken, baba da yine solunum yolları hastası. Mağdur durumdaki ailenin tek geliri 3 ayda bir aldıkları maluliyet emeklisi aylığı.

Yapacak hiçbir şeyi kalmayınca çaresizce Kimse Yok Mu Derneği'nin kapısını çaldığını belirten İbrahim Karaömeroğlu, "Durumumuzu dernek yetkililerine anlattık, sağ olsunlar eşyaları bir minibüse yığıp getirdiler. Gıda ve giyim yardımı da getirmişler, kendi elleriyle evimizi döşediler. Kendilerine çok dua ediyoruz." diye konuştu.

Ailenin durumunu görünce çok üzüldüğünü 21. yüzyılda ülkede böyle bir fakirliğin olabileceğini hiç hayal edemediğini söyleyen dernek gönüllüsü Nuray İğci, yaşanan dramı görünce ağlamamak için kendini zor tuttuğunu vurguladı. "İnsanın hiçbir şeyi olmaz mı, bu insanların hiçbir şeyi yok." diye konuşan İğci, ailenin bir an önce bu evden çıkartılması gerektiğini dile getirdi. Bir başka gönüllü Hakkı Akman ise Vezirköprü'de ihtiyaç sahibi 50 ailenin bulunduğunu ifade ederek, "İmkanlar dahilinde bu ailelerimize zaman zaman gıda, kömür ve giyecek yardımları yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahipleri çok, fakat imkanlar kısıtlı. Hayırseverlerimizi bu ailelerin dramına son vermek için hayır yapmaya davet ediyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, Karaömeroğlu ailesinin yüzünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER