İşadamı Mansimov Gurbanoğlu tutuklandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan ile ortaklığı bulunan Azeri işadamı Mansimov Gurbanoğlu tutuklandı.

SHABER3.COM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturmada gözaltına alınan Azeri işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun polisteki sorgusu tamamlandı.

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan işadamı savcılık sorgusunun akabinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

Gurbanoğlu dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Grubu’nun kurucusu. 

BİLAL ERDOĞAN'IN GEMİLERİNİ KİRALAMIŞTI

2007’de Türkiye vatandaşı olan Azerbaycan asıllı Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gurbanoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu BMZ Denizcilik’ten üç tanker kiralamasıyla ismini duyurmuştu. 

Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve kayın biraderinin 2014’te satın aldığı Tuzla Tankercilik de Palmali’ye çalışıyordu. 

Sadece Erdoğanlar değil, AKP döneminde ihale zengini olan işadamlarından eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’a kadar pek çok kişi ve şirketin Mansimov ile irtibatı vardı. 

EN ZENGİN 500 LİSTESİNDEYDİ

2011 yılında Bodrum Yat Limanı’nı da Jefi Kamhi’den 42 milyon dolara satın alıp, 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina’yı hayata geçiren Gurbanoğlu, 2013-2014’te Türkiye’nin en zengin 10 işadamından biri olarak gösteriliyordu. 

2015 yılında da Forbes’ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine girdi. 
<< Önceki Haber İşadamı Mansimov Gurbanoğlu tutuklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER