İskandinavya'da sosyal demokratlar kan kaybediyor


Norveç, İsveç ve Danimarka'da yapılan araştırma sonuçları, sosyal demokrat partilerinin oy kaybı yaşadığını gösterdi.

Sentio isimli araştırma şirketinin, Norveç gazetelerinden Dagens Næringsliv için yaptığı bir araştırma, Norveç anamuhalefet İşçi Partisi'nin (Ap) oylarında ciddi düşüş yaşadığını gösterdi. Buna göre, 2015'te yüzde 40'lara varan partinin oy oranının, yüzde 32,5 düştüğü belirtildi.

Partinin, Jonas Gahr Støre'nin başkan seçildiği Temmuz 2014'ten bu yana ilk defa bu kadar yüksek oy kaybı yaşadığı vurgulandı. Jonas Gahr Støre'ye göre oy kaybının nedini mülteci politikları.

Danimarka Sosyal Demokrat Parti'de de aynı durum yaşandı. Megafon isimli araştırma şirketinin Danimarka televizyonlarından TV2 ve Politiken gazetesi için yaptığı bir araştırma sonucunda ise partinin bir hayli oy kaybettiği ortaya çıktı. 7 puan oy kaybeden partinin şu anki puanının 19,3 olduğu açıklandı.

İsveç'te ise SIFO adlı kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre, Sosyal Demokratlar'ın 2,8 oranında oy kaybı yaşadığı ve toplam oy oranının 23,2'ye düştüğü açıklandı. Partinin 1967'den bu yana ilk defa bu kadar yüksek oy kaybı yaşadığı bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İskandinavya'da sosyal demokratlar kan kaybediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER