İspanya batık hazine gemisinin peşine düştü


İspanya, Kolombiya'nın bulduğu ve tarihteki en büyük batık hazine keşfi olarak nitelendirilen 'San Jose' gemisinin peşine düştü.

1708 yılında İngiliz amiral Charles Wagner tarafından batırılan San Jose adlı İspanyol kalyonunda, 4 milyar ila 17 milyar dolar değerinde hazine olduğu tahmin ediliyor.

İspanya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Jose Maria Lasalle, devlet olarak sualtı miraslarına ilişkin tutumlarının "açık" olduğunu belirterek, Kolombiya'dan konuya ilişkin bilgi istediklerini söyledi.

Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Lasalle, Kolombiya'nın vereceği bilgiye göre İspanyol devleti olarak UNESCO anlaşmaları çerçevesinde sualtı miraslarını korumak için hareket geçeceklerini ifade etti.

Jose Maria Lasalle, Amerikan 'Odyssey' deniz araştırma şirketinin bulduğu ve mahkeme kararıyla İspanya'ya iade ettiği "Nuestra Senora de las Mercedes" gemisini hatırlattı. İngilizler tarafından 1804 senesinde batırılan "Nuestra Senora de las Mercedes" gemisinde yaklaşık 500 milyon dolar değerinde hazine bulunuyordu.

Dün Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, İspanya Kralı V. Felipe'ye Güney Amerika kolonilerinden toplanan gümüş ve altın madeni paraları götüren efsanevi San Jose kalyonunun, 27 Kasım'da bulunduğunu açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya batık hazine gemisinin peşine düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER