İsrailli basketçiler güvenlik endişesi duymuyor


İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşılaşacağı Türkiye maçının hazırlıklarını tamamladı. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Alysha Clark, güvenlik önlemleriyle ilgili, "Bu özellikle uluslararası yolculuk yaparken dikkat edilen bir durum. Ama kendimizi güvende hissediyorum. Güvenlik görevlileri iyi bir iş çıkarıyorlar." dedi.

İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde yarın Türkiye ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam yaptığı antrenman ile tamamladı. Antrenman öncesi takımın başantrenörü ve oyuncular Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Adan Inbar, Türkiye'nin grupta en iyi takım olduğunu söyledi. Yarınki maçın turnuvadaki en zor maçlarının olduğunu kaydeden Inbar, "Türk takımına çok saygı duyuyoruz. Onlara karşı meydan okumak için elimizden gelenin en iyisini yapmak için geldik." ifadelerini kullandı.

"BİZ SADECE BASKETBOLLA İLGİLENİYORUZ"

Türkiye'nin gruptan birinci çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Inbar, kendilerinin grupta ikinci olabilmek için çalışacaklarını ifade etti. Güvenlik konusunda endişelerinin olup olmadığı sorulan Inbar, "Şu ana kadar Türkiye federasyonundan bize karşı muamele ve durum mükemmeldi. Burada çok hoş karşılandık. Biz sadece basketbolla ilgileniyoruz." şeklinde konuştu.

"BUGÜNLERDE DÜNYADA YAŞANANLAR ÇOK KORKUTUCU"

İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Shay Doran da Türkiye'nin grubun favorisi olduğunu belirtti. Doran, "Çok ama çok iyi bir takım ve bizim kazanma şansımız çok az. Ama savaşmaya çalışacağız ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Gruptan çıkma şansımız bize bağlı olacak. Çok güzel basketbol oynarsak kazanabiliriz ama oynamazsak çok kolay kaybederiz. Ama Türkiye kesinlikle grubun favorisi." diye konuştu.

Türkiye'de daha önce Beşiktaş'ta oynayan Doran, "Türk halkını seviyorum, burada basketbol oynadım. Türk halkının iyi insanlar olduğunu biliyorum. Ama elbette önlemler var. Çok da uzun olmayan bir süre önce bir barış yürüyüşünde bombalama oldu ve bizim geldiğimiz ülkede oldukça önemli. Bu yüzden güvenli olmak istiyorlar. Ama Türk ve İsrail halklarının birbirlerine çok yakın olduklarını biliyoruz. Bu ülkeyle (Türkiye ile) alakalı değil. Bugünlerde dünyada yaşananlar çok korkutucu, ortalıkta dolaşmak ve İsrailli olmak korkutucu.

"KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM"

Takımın WNBA'de oynayan oyuncusu Alysha Clark ise, Türkiye'de dikkat etmeleri gereken oyuncular olduğunu kaydetti. Güvenlik önlemleri hakkında konuşan Clark, şöyle devam etti: "Elbette bu durumun farkındayız. Bu özellikle uluslararası yolculuk yaparken dikkat edilen bir durum. Ama kendimizi güvende hissediyorum. Güvenlik görevlileri iyi bir iş çıkarıyorlar. Kendimi güvende hissediyorum."

"ANTRENMAN ÖNCESİ BOMBA ARAMASI YAPILDI"

Öte yandan, İsrail antrenmanı öncesinde salonda bomba araması yapıldı. Salonun içinde ve dışında İsrail güvenlik güçleri önlemler aldı.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri H Grubu maçında yarın 20.00'de İsrail'i Ankara Arena'da ağırlayacak.


CİHAN
<< Önceki Haber İsrailli basketçiler güvenlik endişesi duymuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER