İstanbul'da fidyeci operasyonu


Fatih'te Afganistan uyruklu bir mülteciyi kaçırıp yakınlarından 30 bin lira fidye istediği iddia edilen 7 kişi, polisin yaptığı operasyonla yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan fidyecilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

23 Mart'ta Afganistan uyruklu K.S. (21) isimli erkek şahıs Fatih'te kaçırıldı. Afgan mülteciyi kaçıranlar bırakmak için yakınlarından 30 bin lira fidye istedi. Mültecinin yakınları durumu polise haber verdi. Olaydan sonra fidyecilerle temasa geçen polis, bir alışveriş merkezinde görüşme ayarladı. Buluşma adresine rehine ile birlikte gelen Ş.T. (28) M.E. (23) isimli erkek şahıslar ile Türkmenistan uyruklu L.S. (34) isimli bayan şahıs polis tarafından yakalandı. Fidyecilerin geldiği araçta arama yapan polis, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet mermi ele geçirdi.

Afgan mülteciyi fidyecilerin elinden kurtan polis, operasyonun devamında Kocamustafapaşa'da Afgan rehinenin tutulduğu eve baskın düzenledi. Adreste yapılan operasyonda olayın şüphelisi oldukları tespit edilen A.İ. (32), M.Ç. (19), E.E. (18) ve S.D. (18) isimli erkek şahıslar da yakalanarak gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, Afgan rehineye işkencede kullanıldığı tespit edilen 2 adet pense, 1 adet kemer, 1 adet bantlanmış sopa ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan 7 şüpheliden Ş.T, M.E, M.Ç ve A.İ. isimli 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da fidyeci operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER