İstanbul'da geleneksel başkonsolos buluşmaları

İstanbul'da geleneksel başkonsolos buluşmaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da hizmet veren başkonsoloslarla buluştu. Topbaş, Paris'te katıldığı iklim zirvesi hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl başkonsolos buluşmalarının 11.'si İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sütlüce'deki Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi'nde gerçekleşti. İstanbul Başkonsoloslarını yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgilendiren Başkan Kadir Topbaş, şehrin dünyanın merkezi haline geldiğini söyledi. Kıtaların geçiş noktasında olan İstanbul'un geçmişte de medeniyetlerin kadim merkezi olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, İstanbul'un nüfus olarak dünyanın 117 ülkesinden, ekonomik olarak da 123 ülkesinden büyük olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'da farklılıkların zenginliğinin tarih boyunca huzur ve barış içerisinde yaşadığını aktaran Kadir Topbaş, Paris'te yapılan ve kendisinin de UCLG Başkanı olarak katıldığı İklim Zirvesi hakkında bilgiler verdi. Dünya liderlerini ve yerel yönetimleri bir araya getiren zirvede ekolojik kıyamet endişesi ve dünyanın geleceğinin ciddi şekilde tartışıldığını, çözüm yollarının arandığını anlattı.

Topbaş, "Yoğunlaşan şehir nüfuslarının getirdiği problemlerin konuşulduğu toplantılarda sürdürülebilir bir yaşam için ekolojinin mutlaka korunması gerektiği vurgulandı. Biz de şehirlerin ekolojik bir restorasyona gitmesi gerektiğini söyledik. İnsanın diğer canlılara ve bu ekosistemin devamına ihtiyacı var. Dünya liderleri, yerel yönetimleri, hatta sevil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, başka gerginlikler çıkarmak yerine bir araya gelerek gezegenimizin yarınlarını düşünmesi gerekiyor. Çocuklarımızın yarınlarını düşünmek zorundayız." diye konuştu.

'2050 YILINA VARMADAN DÜNYA NÜFUSU 9 MİLYARA ULAŞACAK'

2050 yılına varmadan dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını ve bu insanların 7 milyarının şehirlerde yaşayacağını kaydeden Topbaş, "Şehirler bu nüfusu nasıl kaldıracak? Bu kadar insana yaşam alanı oluşturmak için şehirlerdeki tahribatı düşünün. Sağlıklı su ve gıdaya nasıl erişilecek? Bunların hep gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu tabloyu insanoğlu olarak bizler hazırladık." şeklinde konuştu.

Yoğun şehirleşme ve teknolojik gelişmelerin çevre hassasiyetini arttırması gerektiğini vurgulayan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında çevre yatırımlarına bütçelerinin yüzde 20'sini ayırdıklarını, ulaşımdan sonra en büyük yatırım kaleminin çevre olduğunu söyledi.

Başkan Topbaş'tan sonra söz alan başkonsoloslar ise, İstanbul'daki gelişmeleri yakinen takip ettiklerini ve Kadir Topbaş'ın İstanbul'un dünyanın önde gelen şehirleri arasına soktuğunu söyledi. Toplantı hatıra fotoğrafıyla sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'da geleneksel başkonsolos buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER