Kadın girişimciler seminerde buluştu


Aydın'da girişimci kadınlar için bir seminer düzenlendi. Açılışta konuşan TOBB Ege Bölgesi ve Aydın Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Esen Türker, bu tür etkinliklerde çocuklarına ders çalıştırır gibi not almalarını istedi.

Kadın girişimcilerin, ayaklarına gelen bu tür eğitim ve imkanları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirten Türker Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı'na gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. EBRD kapsamında strateji, pazarlama, organizasyon, operasyon, teknoloji, mühendislik çözümleri, kalite yönetimi finans yönetimi, enerji ve çevre konularında sağlanan destek için kadın girişimcileri davet eden Türker, "TOBB kadın girişimcileri olarak, böyle bir etkinlik yapmaktan onur duyuyoruz. Kadın girişimciler hayatımın o kadar büyük bir bölümünü aldı ki artık daha çok kadın girişimciyle karşı karşıya gelme heyecanı duyuyorum. Dünya da artık bu konuyu anlamaya başladı. 'Kadınlar olmadan, üretimde tam olamayız.' diyor dünya. 20 yıl önce annelerimize ve ninelerimize böyle imkanlar verilmiş miydi? Verilmiş olsaydı, bugün acaba nerelerde olurlardı? 20 yıl sonra bize verilen bu imkanları değerlendiremediğimiz için hangi pişmanlıklar kalbimizde yeşerecek? Son dönemde yapılan araştırmalarda, eğitim alıp anne olduktan sonra iş hayatından çekilen kadın oranı yüzde 64. Ben de iki oğul annesiyim, ikisine de yetiyorum ama işyerimde de çalışanlarıma iş imkanı veriyorum. Öyle bizim mesaimiz de 8 saat filan değil. Biz kadınlar bu elimize ayağımıza gelen imkanlardan faydalanmazsak, 20 yıl sonra yapacağımız her şikayetin altının boş olduğunu bileceğiz." dedi.

Proje ekibinden Dilek Samancıoğlu'nun, "İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Sonsuz Gücünü Keşfet" projesiyle ilgili bilgi verdiği seminerde Gürsel Tonbul da girişimcilik hayatını anlattı. Seminer, kariyer ve performans koçu Aslı Sinanoğlu'nun, "Kadın Girişimcilerin İşletmelerini Büyütmesinin Anahtarı" konusunu anlatması ve iş ağı geliştirme fırsatıyla sona erdi. Katılanlar, finansman desteği sağlayacak kuruluşların yetkilileriyle birebir görüşme ve bilgi alışverişi imkanı buldu. CİHAN
<< Önceki Haber Kadın girişimciler seminerde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER