İstanbul Şehir Tiyatroları perdelerini 'Barış' temasıyla 7 Ekim'de açıyor

İstanbul Şehir Tiyatroları perdelerini 'Barış' temasıyla 7 Ekim'de açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 101. yaşını düzenlediği toplantıyla kutladı.
Şehir tiyatroları, bu yıl perdelerini 'Barış' teması altında 7 Ekim'de açacak.

Şehir tiyatroları yönetimi, 'Barış' temasıyla 2015-2016 sezonuna ait repertuarı ve diğer çalışmalarını ise yaptığı basın toplantısıyla tiyatro severlere duyurdu.Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları; Engin Alkan, Hakan Arlı, Yiğit Sertdemir, Şehir Tiyatroları Sahne Yöneticisi Ozan Gözel, Şehir Tiyatroları Başdramaturgu Arzu Işıtman ile çok sayıda oyuncu ve tiyatro sever katıldı. Şehir tiyatroları, bu yıl perdelerini 'Barış' teması altında 7 Ekim'de açacak.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak Darül Medayi kurulurken duyulan heyecan ne ise, o günkü duygular ne ise her yıl bu duyguları bu heyecanları tazeleyerek yeni sezonlara giriliyor ve girilmeli. Bugün o heyecanı duyuyoruz ve buradaki katılım ve herkesin gözündeki ışıkta o heyecanı gösteriyor. Tarihin ilk gününden bugüne sanat her halükarda var olmuş. Çünkü sanatçı var olmuş. Dolayısıyla bu gerçekten bilerek ayrılmadan buna sarılarak sanatı ve sanatçıyı yaşamaya Türkiye, İstanbul ve İstanbul Şehir Tiyatroları devam edecek. Bunu hep birlikte el ele sağlayacağız. İstanbul'un bugün 8500 yıl geçmişi, tarihi varsa bu birikimle dünya kültürüne de örnek olabileceğimiz mantığıyla çalışıyoruz." dedi.

Toplantıda şehir tiyatrolarının bu yıl sahnelenecek yeni eserlerle ilgili bilgi veren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ise, "Erhan Yazıcıoğlu, "Bugün gördüğünüz gibi biraz daha güler yüzlüyüz herşeye rağmen. Biraz daha renkliyiz ve daha da umut doluyuz. Çünkü beklentisi çok az olan bu meslekte bizim karnımızı önce umut, sonra umut daha sonra da barış doyuracaktır. Bundan başka istediğimiz bir şey yoktur. Sahnelerimiz açık dursun iyi oyunlar üretelim, terörden uzak duralım. Barış sloganımızı hiç kimse yanlış yorumlamasın. Biz siyasi barışın peşinde değiliz onu o işin ustalarına bırakıyoruz. Biz sanatsal ve kültürel barıştan yanayız. Ama ülkemizdeki barışta en büyük tercihimizdir. Bu yıl sahnelenecek önemli oyunlarımız var. Shekspir'in 12. Gece oyunu ekim ayında seyirciyle buluşuyor. Devekuşlu kabare Haldun Taner'in yüz yaşında olduğunu varsayarak özellikle Haldun beyin eserlerinden bir kolajla seyircilerle buluşacak. Bunun dışında ayak takımı arasında Gorki'nin sert eleştirel bir oyunu sahnelenecek. Kuvayi Milliye Destanı biliyorsunuz Nazım Hikmet'in bütün dünyada dünya dillerine çevirili bir oyunu. Bizde de değişik bir versiyonuyla sahne alıyor kalabalık bir oyuncu grubuyla. Bunun dışında iki arada bir yerde diye bir genç yazarın oyunu var." diye konuştu.

Açılış toplantısı 101. yılı simgeleyen pasta kesiminin ardından sona erdi.


CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Şehir Tiyatroları perdelerini 'Barış' temasıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER