Erdoğan'ın İstanbul'daki Köşkü'ne de milyonlar akıyor

Erdoğan’ın Saray’ına dökülen para yetmiyormuş gibi, 200 milyon liraya onarılan İstanbul’daki köşküne de 4.4 milyonluk avize alındığı iddia edildi.

Erdoğan'ın İstanbul'daki Köşkü'ne de milyonlar akıyor

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre Tayyip Erdoğan'ın saraylarına su gibi para harcanıyor.

Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın İs­tan­bu­l’­da ça­lış­ma ofi­si ola­rak kul­lan­dı­ğı Vah­det­tin Köş­kü için ya­pı­lan har­ca­ma­lar, Ankara'daki sa­ra­yı arat­mı­yor. Köş­k’­ün, al­tın kap­la­ma kris­tal avi­ze­le­ri için, 4 mil­yon 407 bin TL’­lik fa­tu­ra çı­ka­rıl­dı­ğı be­lir­len­di. 

Ka­çak Sa­ray va­tan­da­şa “Ka­bul et­ti­ril­me­ye­” ça­lı­şı­lır­ken, Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’nin adı “Beş­te­pe­” Sa­ra­y’­ın adı da “Kül­li­ye­” ola­rak de­ğiş­ti­ril­di. Cumhurbaşkanı Tayyip Er­do­ğa­n’­ın ça­lış­ma ofi­si ola­rak kul­lan­dı­ğı İs­tan­bu­l’­da­ki Vah­det­tin Köş­kü de res­to­re edi­le­rek baş­tan aşa­ğı ye­ni­len­di. Res­to­ras­yon için o ka­dar ge­niş çap­lı bir ça­lış­ma ya­pıl­dı ki Köş­k’­ün çev­re­sin­de­ki ev­le­re yı­kım ka­ra­rı çık­tı. An­cak bu ka­rar mah­ke­me­den dön­dü.

377 ADET AY­DIN­LAT­MA APARATI KULLANILDI

Köş­k’­ün Os­man­lı dö­ne­mi­ni yan­sı­tan res­to­ras­yo­nu ay­dın­lat­ma­lar­la da­ha da par­la­dı. 

Al­tın va­rak­lı mo­bil­ya­la­rı yi­ne al­tın kap­la­ma ve kris­tal, özel ya­pım renk­li cam avi­ze­ler ay­dın­la­tı­yor. 

Dört blok­tan olu­şan Vah­det­tin Köş­kü­’n­de top­lam 377 ay­dın­lat­ma apa­ra­tı kul­la­nıl­dı. 

Ta­ma­mı özel ta­sa­rım, al­tın, bronz ve kris­tal­den ya­pıl­ma 377 avi­ze, aba­jur, şam­dan, ap­lik­ler için fir­ma­nın, yüz­de 18 KDV da­hil, 1 mil­yon 668 bin 662 do­lar­lık ya­ni bu­gü­nü kur üze­rin­den 4 mil­yon 407 bin TL’­yi aşan bir fa­tu­ra çı­kar­dı­ğı be­lir­len­di.  

“Tom­bak­lı şam­dan­la­r”, “48 kol­lu avi­ze­le­r” 24 ayar al­tın­la kap­lan­dı.

Özel ya­pım cam ve kris­tal iş­çi­lik­ler ile göz dol­du­ran ay­dın­lat­ma­lar al­tın dı­şın­da bronz ve ne­cef ta­şı da kul­la­nıl­dı. Avi­ze­ler­le uyum­lu ka­pı kulp­la­rı için ise 700 bin TL’­lik fa­tu­ra çı­ka­rıl­dı. Se­def ve bronz dö­küm üze­ri­ne al­tın kulp­lar ter­cih edil­di.

*Haber ve fotoğraflar Sözcü'den alınmıştır
<< Önceki Haber Erdoğan'ın İstanbul'daki Köşkü'ne de milyonlar akıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER