İstihbarata rağmen 2 şehit

Terör örgütü IŞİD, dün sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne önce otomatik silahlarla, sonra bomba yüklü araçla saldırdı.

İstihbarata rağmen 2 şehit

Polis memurları Serdar Şakir ve Yusuf Erin şehit oldu, 18’i polis 22 kişi yaralandı. Bomba yüklü aracı patlatan teröristin IŞİD üyesi İsmail G. olduğu öne sürüldü. Gaziantep Emniyeti’nde saldırıya ilişkin istihbarat bulunduğu bildirildi. İstihbarat nedeniyle saldırıdan 1 gün önce saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. İstihbarata rağmen saldırı önlenemedi.

Barikatları aştılar

Dün saat 09.20 sıralarında IŞİD’li  teröristlere ait iki araç Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye 1 Mayıs nedeniyle kurulan barikatları aşarak girdi. İlk araçtan otomatik silahla ateş açan 2 teröriste, polisler karşılık verdi. Teröristler geri çekilirken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında bölgede can pazarı yaşandı.

Saldırı, şehrin kalbine

Kanlı saldırı ‘Gaziantep’in kalbi’ denilebilcek bir noktada gerçekleştirildi. Saldırının yapıldığı Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ek binası; valilik binası, büyükşehir belediyesi, vergi dairesi, Kamil Ocak Stadyumu ve pek çok iş merkezinin bulunduğu Demokrasi Meydanı’nına yakın bir noktada bulunuyor. Saldırının ardından binaların camları kırıldı, çevrede büyük hasar oluştu.

‘Sahte ambulans’ uyarısı

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden ‘sahte ambulans’ uyarısı yapıldı.Ambulans görünümlü araçla, emniyet müdürlüğü önünde ikinci bir saldırı gerçekleştirilebileceği ifade edilerek, bu konuda duyarlı olunması istendi.

En az 300 kiloluk TNT patlayıcı

Güvenlik kaynakları, kanlı saldırıda kullanılan patlayıcının miktarının henüz netleşmediğini ama çevreye verdiği zarar göz önünde tutulduğunda en az 300 kilo olduğunu kaydetti. Patlayıcının etki gücünün demir parçacıklar ve gübre arttırıldığı belirtildi. Kanlı saldırıdan sonra polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi. Baskında; saldırıyı gerçekleştirdiği ve patlamada parçalanarak ölen ve IŞİD üyesi olduğu önü sürülen İsmail G.’in babasının de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin edilen ve parçalanarak ölen kişinin İsmail G.’nin olup olmadığının da yakınlarından alınacak örneklerin eşleştirmesi ile kesinlik kazanacağını kaydetti. GAZİANTEP 


Bilanço çok daha ağır olabilirdi

Terör ve istihbarat birimleri, kentte güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısı olabileceği bilgisine ulaştı. Teröristlerin bomba yüklü araçla, polislerin yoğun olduğu bölgede saldırı gerçekleştireceğini saptanınca, alarm durumuna geçildi. Saldırıdan 1 gün önce saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yapıldı. Polislerin 1 Mayıs nedeniyle Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, araçlarla görev alacakları eylem bölgelerine götürülmesi planlanıyordu. Ancak, terör saldırısı istihbaratı nedeniyle polislere evlerinden görevlendirildikleri alana gitmeleri talimatı verildi. Arttırılan güvenlik önlemlerine rağmen saldırının önüne geçilemedi. Ancak, bilançonun çok daha ağır olmasının önüne geçildi.

Kaynak: Yeni Hayat
<< Önceki Haber İstihbarata rağmen 2 şehit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER