İsveç'te mülteciler yararına yapılan konserde rekor yardım toplandı


İsveç'te geliri Suriyeli mültecilere bağışlanmak üzere dün akşam yapılan konserde 40 milyon kronu (4,7 milyon dolar) aşkın para toplandı.

İsveç'in en büyük etkinlik salonlarından biri olan Stockholm Globe Arena (Globen) yapılan ve yaklaşık 5 saat süren programa ülkenin 60'ı aşkın ünlü sanatçısı, komedyeni ve yazarları katıldı. Globe Arena'daki konseri yaklaşık 12 bin kişi ile birlikte Prens Carl Philip de eşi ile birlikte izledi.

Sanatçılar arasında henüz çocukken mülteci olarak İsveç'e sığınan İran kökenli sanatçı Laleh (Lale) de yer aldı. "Bazıları genç ölür" (Some die young) adlı hit şarkısını seslendiren Laleh, "Bana ikinci şans veren, hayatta ikinci şans veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İsveçli akademisyen ve Birleşmiş Milletler Danışmanı Hans Rosling de yaptığı 10 dakikalık konuşmasında Suriye'deki savaşın boyunlarını anlattı. Savaştan kaçan milyonlarca insanın çok küçük bir kısmının İsveç'e gelebildiğini vurgulayan Hans Rosling, Avrupa'nın mülteci kabul etme politikasını eleştirerek, "Savaşın ferdi olarak insanları nasıl etkilediğini ve ülkeyi nasıl çökerttiğini anlamak çok zor." dedi.

İsveç tarihinde bir seferinde toplanan en büyük yardımın bu konser vesilesiyle toplandığı belirtilirken, paranın Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı ve Kızıl Haç gibi yardım kuruluşlarına gideceği kaydedildi.

İsveç Devlet Televizyonu SVT'de canlı yayınlanan konser, "Herkes bir şeyler yapabilir" (Everybody can do something) adlı parçanın söylenmesiyle son buldu.rekor-yardim-toplandi-1900090.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İsveç'te mülteciler yararına yapılan konserde rekor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER