Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz bu kürsülerin acemisisiniz


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için 1 Ekim'de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında zaman zaman MHP ve CHP sıralarından laf atmalar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Tüm siyasi hayatım boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir şahsi çıkarın, rütbenin, payenin peşinde değilim. Milletim beni rütbelerin en büyüğüne Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Ben büyük Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye, 78 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu gibi Türkiye mücadelesi veriyorum." sözlerinin ardından tüm AK Partili milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı. Alkışlamaya Bakanlar Kurulunun tüm üyeleri de ayağa kalkarak destek verdi.

MHP'den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de ayağa kalkarak alkışlaması dikkat çekti. CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise Meclis Genel Kurulunda komisyon üyelerinin olduğu sıralarda oturdu ve Erdoğan'ı alkışlamadı.

"Kürt kardeşlerimi onlar temsil etmiyor. Kürt sorunu ile terör sorunu farklıdır. Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır." diyen Erdoğan'a laf atmalar devam etti. Bunun üzerine Erdoğan, "Siz bu kürsülerin acemisisiniz. Ben nerede nereye hitap edeceğimi bilirim." ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Erdoğan'a yönelik "Bu topraklar bizim vatanımızdır." dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Erdoğan konuşurken laf attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz o bölgeye çok gittik, siz kaç defa gittiniz? Siz teşkilat bile kuramadınız. Benim Cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok." şeklinde konuştu.

Meclis Genel Kurulu'nda şehitler üzerinden de tartışma yaşandı. Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'deki ayeti hatırlatarak, "Onlara ölü demeyin, çünkü onlar ölü değildir, lâkin siz anlayamazsınız." ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasını bitirip Genel Kuruldan ayrılırken; CHP ve MHP'li milletvekilleri ayağa kalkmadı. Sadece AK Partili milletvekilleriyle Bakanlar Kurulu üyeleri ayağa kalktı. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz bu kürsülerin acemisisiniz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER