İtiraz sunucu değiştirmedi, başkan Muharrem Usta


Trabzonspor Kulübü'nün bugün yapılan 70. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığına 13 oy farkla Muharrem Usta seçildi. Usta'nın 3 bin 62 oy aldığı seçimlerde diğer adaylar Celil Hekimoğlu 3 bin 49, İbrahim Hacıosmanoğlu ise bin 40 oyda kaldı. Hekimoğlu'nun itiraz ettiği sandıkların sayımı tekrar yapıldı, sonuç değişmedi.

Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılan kongreye katılma hakkı bulanan 9 bin 997 delegeden 7 bin 395'i 20 sandıkta oy kullandı. Resmi olarak saat 16.00'da biten oy kullanma işlemi katılımın fazla olması nedeniyle salonda bulunan her üyenin oy kullanmasına müsaade edilerek bir süre daha uzatıldı. Saat 16.50'da tamamlanan oy kullanma işleminin ardından da sayıma geçildi.

Yaklaşık 4 saat süren oy sayım işleminin ardından sonuçları açıklayan Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, Muharrem Usta'nın 3 bin 61 oyla başkanlığa seçildiğini duyurdu. Son 5 sandığa kadar 153 oyla önde giren Celil Hekimoğlu 3 bin 49, 2013 yılı mayıs ayındaki olağanüstü genel kurulda başkanlığı seçilen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise bin 40 oy aldı.

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLDİ, FARK ARTTI

Sonuçların açıklanmasının ardından Celil Hekimoğlu 16, 17, 18, 19 ve 20 nolu sandıkların sonuçlarına itiraz etti. Hekimoğlu'nun listesindeki isimler itiraz dilekçesini divan başkanlığına verdi. İtirazı değerlendiren divan başkanlığı heyeti, aradaki farkın çok az olmasından dolayı 5 sandıktaki oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 5 sandıktaki oylar yeniden sayıldı. Bu sayımın ardından Muharrem Usta'nın oyu 1 artarak 3 bin 62 oldu.

Sayımın tamamlanmasının ardından Celil Hekimoğlu'nun yönetim kurulu listesindeki 14 kişi, kongre divan başkanlığına ayrı ayrı verdikleri dilekçelerle bütün sandıklardaki geçersiz oyların da yeniden sayılmasını istedi. Talebi değerlendiren kongre divan başkanlığı heyeti, itirazı kabul etti ve geçersiz oyları yeniden saydı. Geçersiz oyların sayımında da sonuç değişmedi.



sunucu-degistirmedi-baskan-Muharrem-Usta-1961129.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İtiraz sunucu değiştirmedi, başkan Muharrem Usta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER