"İyi bir iş fikriniz varsa paraya ihtiyacınız yok"


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İşletme Topluluğu tarafından düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (PBYSK) 'Kariyerine Işık Tut' sloganıyla başladı.

Mete Cengiz Merkezi Sinema Salonu'nda üç gün devam edecek etkinliğin açılışına katılan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ülkenin kalkınmışlık düzeyinin en önemli ölçütünün, sahip olduğu insan kaynağının niteliği olduğunu belirterek, "Küresel ekonomideki değişim trendleri, şirketlerin insan kaynaklarından beklentilerini artırdı. Dünyada firmalar arasındaki rekabette başarı yalnızca sermayeye, malzemeye ve teknolojiye sahip olunarak değil, elinizdeki insan kaynağını en iyi şekilde yöneterek gerçekleşmektedir." dedi.

"YÖNETİCİLER, KARİYER YOLUNDA BİZE IŞIK TUTACAK"

ULİT'in Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özgün de iş dünyasındaki yöneticiler ve öğrencilere köprü vazifesi gördüklerini belirterek, "Gelenekselleşen ve en büyük etkinliğimiz haline gelen 'Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi'nin 11.'sini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Hayatımızın bu aşamasında geleceğimiz için alacağımız kararlarda yönlendirmelere ihtiyacımız var. Bu sebeple, kendi sektörlerinde çok iyi yerlere gelmiş şirketleri ve bu şirketlerde görev alan yöneticileri ağırlayarak yöneticilerin bizlere kariyer yolunda yardımcı olmaları öncelikli amacımız." diye konuştu.

Öğrencilerle bir araya gelen lidyana.com CEO'su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundu. Hakan Baş, kendini 'seri girişimci' olarak tanımlarken, beş yılda 14 şirket kurduğunu belirtti. Hakan Baş, öğrencilere, girişimci olmaktan korkmamaları gerektiğini vurgularken, "Türkiye'de girişimcilik desteklense de aslında geleneksel bir toplumuz. Kimse risk almak istemiyor. Türkiye'nin önemli bankalarından birinde yatırım sorumlusu olarak görev yapıyordum ve işten ayrılıp kendi işimi kurmak istediğimi babama söylediğimde babam buna karşı çıktı. Bu arada, babam doktor, kültürlü ve sosyal biri, buna rağmen tepkisi buydu. Ama ben hayallerimin peşinden gittim ve dünyanın şu an üçüncü en büyük sosyal oyun şirketini kurdum." dedi.

ÜLKEMİZDE MELEK YATIRIMCILAR ARTTI

Türkiye'de 'melek yatırımcı'ların arttığını belirten genç CEO Hakan Baş, şöyle konuştu: "İyi bir iş fikriniz varsa illa paraya ihtiyacınız yok. Tüm koşullar oluşmuşken tek eksiğiniz paraysa bu önemsiz bir detay. Çünkü 5-6 yıldır ülkemizde melek yatırımcılar yani yolun başında olup (Start-up) bir iş fırsatına yatırımla sermaye sağlayan kişiler arttı." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber "İyi bir iş fikriniz varsa paraya ihtiyacınız yok" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER