İzmir'deki Özgecan Kadın Danışma Merkezi'ne beş ayda 306 kişi başvurdu

İzmir'deki Özgecan Kadın Danışma Merkezi'ne beş ayda 306 kişi başvurdu

Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere çeşitli sosyal kesimlerden gelen kadınların yaşadığı sıkıntılar karşısında sosyal, psikolojik ve hukuki destek veren İzmir'in Buca Belediyesi'ne ait Özgecan Kadın Danışma Merkezi, erkeklerin de uğrak yeri oldu. Tamamen gizlilik esasıyla ve ücretsiz hizmet veren merkez, beş aylık süreçte 306 kişiye psikolojik, sosyolojik ve hukuki destek sağladı. Kadınların yanısıra erkeklere ve ailelere de hizmet veren merkez, özellikle boşanma ve aile içi iletişim konularında yoğun talep görüyor.

Geçen mart ayında hizmet vermeye başlayan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, son baş ayda 306 Bucalıya destek oldu. Şahsen başvurarak veya telefonla randevu alınarak çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor. Bugüne kadar 75 kişiye sosyolojik farkındalık eğitimi, 151 kişiye aile danışmalığı, 53 kişiye kadın danışma ve 27 kişiye hukuki danışmanlık olmak üzere toplam 306 danışana hizmet verdiklerini belirten yetkililer, Bucalıları sıkıntıları karşısında harekete geçmeye ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaya çağırıyor.

Merkeze başvuranların bilgilerinin gizli tutulduğunu belirten psikolog ve sosyolog Demet Mavibulut, "Kadın danışma, hukuksal danışmanlık, öfke kontrolü, aile-çocuk ilişkileri, hukuksal danışmanlık ve sosyolojik farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Eğitim seminerlerimizi, gelen talepler doğrultusunda belirliyoruz. Bucalılar, sıkıntılarını gönül rahatlığıyla paylaşabilir. Çözümleri sağlıklı bir şekilde bulabiliriz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki Özgecan Kadın Danışma Merkezi'ne beş ayda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER