İzmir'deki yerel gazeteden ilginç iddia: AK Toroslar devrede


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Van mitinginde sarf ettiği, 'AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri ve beyaz Toroslar dolaşacak' sözleriyle ilgili olarak İzmir Dokuz Eylül gazetesi yazarı Serdar Öztürk ilginç bir iddia ortaya attı.

"İzmir'in AK Toros'u" manşetiyle çıkan Dokuz Eylül gazetesi yazarının iddiasına göre Bayraklı ilçesinde yaşanan olayda, Toros marka araçla gelen polis görünümlü 3 sivil bir eve girdi. Yaklaşık bir saat sonra evden çıkan şahısların, kendilerini gören kadınlara da 'burada gördüklerinizi kimseye söylemeyin' dedikleri, daha sonra ise olayın polise intikal ettiği belirtildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere el konuldu, olay yerindeki aracın ise İzmir Emniyet Müdürlüğüne kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Şahısların evde ne yaptıkları ise henüz bilinmiyor.

9 Eylül Gazetesi'nde Serdar Öztürk'ün 'AK Toros' başlıklı yazısı şöyle: "Başbakan 'Beyaz Toros' dedi. Herkesin aklına geliverdi. Korku salan yılların, korkunç anıları depreşti... Hepimiz bitti sanıyoruz ya, aslında değişen bir şey yok... Dün beyaz toros vardı, bugün ise başkaları. Yer: Bayraklı Tarih : 22 Nisan 2015 Turan mahallesi 1649 sokak. Numarası bende saklı. Sahibi Çetin E. olan dubleks evin giriş katı. Saat 19.00 sıraları üç sivil giyimli şahıs, Yanlarında muhtar, ya da benzeri hiçbir tanık olmadan, mutfak penceresinden daldılar... Yaklaşık bir saat içeride kalıp, Hiçbir şey olmamış gibi, geldikleri gibi gittiler... Giderken tek yaptıkları, hukuksuz işlerine tanık olan S.M. ve A.Ş. isimli kadınlara, "Buraya geldiğimizi kimseye söylemeyin" demeleriydi. Öyle dediler ama, o civardaki bir işletmenin güvenlik kamerasına yakalandıklarını anlamadılar... Her nasıl olduysa, birileri de şikayetçi oldu. Konuya bir başka polis birimi, Bayraklı Polis Merkezi baktı. Dosya numarası 2015/581...Gittikçe büyüyen olaya, polisin ardından savcılık el koyup soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Ö.E. eliyle, kamera görüntüleri bile toparlanıp dosyaya girdi. Hem öyle toparlandı ki, dubleks eve mutfak camından gizlice girenlerin kullandığı aracın emniyete ait olduğu trafik şubesinden bile onaylatıldı. İşin ilginç yanı bunca tehlikeyi göze alan, ellerinde telsizli sivillerin depodan birşey almadan çıkmaları... İnsanın aklına doğal olarak, "Bir şey almadılar ise acaba, İçeriye bir şey mi koydular?" demek gelmiyor değil... Ama asıl korkunç olan, sürekli gizlenmeye çalışılan, bu ve benzeri olayların gün geçtikçe çoğalacağı korkusu... İşte bu yüzden de, 90'ların "Beyaz Toros"larının, Yerini daha çağdaşı olan, "AK Toros"ların aldığı görülüyor. Bekleyelim bakalım, Arkasından ne iş çıkacak?"
CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'deki yerel gazeteden ilginç iddia: AK Toroslar devrede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER