İzmir Karşıyaka'da fakülte, yüksekokul ve poliklinik temeli atıldı


İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık ve diş polikliniğinin temeli atıldı. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kentimize kazandırdığımız bu hizmet, yıllar sonra bile onurla, gururla anılacaktır." dedi. Akpınar, fakültenin yapılacağı arsayı bağışlayan hayırsever Ayşe Necla Karadavut'a plaket verdi.

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayali gerçek oldu. İlçeye üniversite kazandırmak için geçen aylarda protokol imzalayan hayırsever Karadavut ailesi, Karşıyaka Belediyesi ve Ege Üniversitesi (EÜ), çalışmalarının meyvesini aldı. İmbatlı'da, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yan tarafına kurulacak üniversite binasının temeli törenle atıldı. Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Başkan Akpınar, Ayşe Necla Karadavut ve ailesi, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve mahalle muhtarları katıldı. Temel için ilk harç Kaymakam Yücel, Başkan Akpınar, Rektör Yılmaz ve Karadavut ailesi üyeleri tarafından döküldü.

Temel atma töreninde konuşan Akpınar, "Karşıyaka için önemli bir tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karşıyakamız, Ege Üniversitesi ve bağışçımız Ayşe Necla Karadavut'un değeri tartışılmaz katkıları sayesinde, bir üniversite kenti olma yolunda ilk adımı atıyor. 100 yıl sonra, 150 yıl sonra burada eğitim görenler bilim, eğitim ve aydınlanma mücadelemizin çok saygın bir adı olarak bizleri onurla anacaktır. Üniversite binamıza adını veren Sayın Suat Cemile Balcıoğlu'nu da minnetle, şükranla, saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi. Kaymakam Yücel ise, "Yerel yönetim, üniversite ve hayırsever ailenin bu işbirliğiyle önemli bir hizmeti ilçemize kazandırmış bulunuyoruz. Umarım hayırlara vesile olsun. Emeği geçenlere, katkı koyanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu. Rektör Yılmaz da, "Karşıyaka'nın bir üniversite kenti olması noktasında uzun zamandır düşüncelerimiz vardı. Bugün burada, eğitimle ilgili bir ormanı kurmak için başlangıç yapıyoruz. Kısa zaman sonra dilerim bu eğitim yuvasının açılışını da birlikte gerçekleştiririz. Biz Karşıyaka'daki fakülte sayımızı arttırmak istiyoruz. Umarım bağışçılarımız ve yerel yönetimimizle bunu da başaracağız." dedi. Ayşe Necla Karadavut adına konuşan aile avukatı Süleyman Okay ise, "Karadavut ailesinin katkılarıyla hayata geçirdiğimiz altıncı eğitim kurumunun hepimize, Karşıyakamız'a hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.poliklinik-temeli-atildi-1948091.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Karşıyaka'da fakülte, yüksekokul ve poliklinik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER