İzmir polisinden bayram tatili tedbirleri


İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili boyunca tedbirleri arttırdı. 19 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan dokuz günlük tatil için ek tedbirler alındı. Arife ve bayramın 1. günü başta olmak üzere dokuz gün, trafik yoğunluğu yaşanacağı öngörülen Kokluca, Karabağlar, Balçova Eski ve Yeni, Pınarbaşı Işıkkent, Eski Buca, Balatçık, Sarnıç, Güzelbahçe Yaka, Karşıyaka Örnekköy, Soğukkuyu, Yamanlar ve Doğançay, Kadifekale Şehitlik, Yeşilyurt, Yukarı Narlıdere, Aşağı Narlıdere ve Yeniköy mezarlıklarında bütün tedbirler planlandı.

Bayramın 1. günü olan 24 Eylül 2015 tarihinde yoğunluk yaşanması öngörülen Dökümcüler Sitesi civarı kurbanlık satış yeri, Yeşildere üzeri satış ve kesim yeri, Uzundere otoyol çıkışı satış ve kesim yeri, Balçova Üçkuyular İskele karşısı satış ve kesim yeri, Karşıyaka Örnekköy Mezarlığı altı satış ve kesim yeri, Doğançay Mezarlığı yanı satış ve kesim yeri, Karşıyaka Başpehlivankarali Caddesi üzeri satış ve kesim yeri, Buca Tınaztepe 7586 ada, 3 ve 4 parseller satış ve kesim yeri, Gaziemir Aktepe satış ve kesim yeriyle buralarla bağlantılı güzergah ve yollarda oluşması öngörülen trafik yoğunluğuna karşı gerekli trafik ve asayiş tedbirleri alındı.

Bütün bu alanlara ek olarak İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, vatandaşların yoğun olarak gittiği ve trafik açısından yoğun olabilecek alışveriş merkezlerinde, bayram namazı dolayısıyla geçmiş yıllarda yoğunluk yaşanan Alsancak Hocazade, Hisar, Basmane Gar, Balçova Nur, Bornova Fatih, Bornova Merkez, Soğukkuyu, Karşıyaka Bostanlı, Bayramyeri Fatih ve Gaziemir Merkez camilerinde, semt pazaryerlerinde gerekli trafik ve asayiş tedbirleri planlandı.

Ayrıca Kurban Bayramı tatili süresince trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimlerinin, gerek sivil radar ve sivil motosikletli trafik gerekse resmi trafik ekipleri, denetimlere aralıksız devam edecek. Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşların rahat ve huzur içerisinde gidecekleri yerlere ulaşabilmesi amacıyla şehirdışında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde bulunan Zeytinalanı-Urla Sanayi kavşağında, İzmir-Aydın Otoyolu Işıkkent gişelerinde, İzmir-Çanakkale karayolunda bulunan Dikili, Bergama ve Çandarlı kavşaklarında, Torbalı ve Ödemiş karayolu üzerinde oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı da gerekli tedbirler alındı. Bu tedbirlere ilave olarak, başta arife olmak üzere yoğunluk beklenen günlerde bütün güzergahlar, havadan polis helikopterleriyle de denetlenecek. Bu arada sürücüler, trafik kurallarına mutlak suretle uymaları konusunda ikaz edildi.

Kurban Bayramı süresince İzmirlilerin ulaşabileceği acil ve önemli telefon numaraları şöyle:

Polis İmdat: 155-355 41 55
İl Emniyet Müdürlüğü Santral: 489 05 00
Asayiş Şube Müdürlüğü: 261 49 29–228 16 16
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü: 0505 318 35 50
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü: 388 13 77 CİHAN
<< Önceki Haber İzmir polisinden bayram tatili tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER